TOKİ 150 Bin Sosyal Konut hangi illerde yapılacak, başvuru şartları ne? Toki 150 Bin sosyal konut başvuru şartları ve il il konut sayısı

TOKİ 150 Bin Sosyal Konut hangi illerde yapılacak, başvuru şartları ne? Toki 150 Bin sosyal konut başvuru şartları ve il il konut sayısı

Uygun fiyatlarla kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, nerede ve nasıl ev sahibi olabileceklerini araştırıyorlar. Bu kapsamda karşılarına çıkan TOKİ fırsatları da yakından takip ediliyor. TOKİ'nin 150 bin sosyal konut başvurusunu gerçekleştirmek isteyenler ise başvuru şartları ile birlikte konutların hangi ilerde yapılacağını sorguluyorlar..

Özellikle dar gelirli vatandaşların kolaylıkla ev sahibi olmalarını sağlayan TOKİ, 81 ilde 150 bin konutu projesinin startını veriyor. Kendi evinin sahibi olmak isteyenler ise uygun ödeme koşullarına sahip olan TOKİ evlerine başvuru yapabilmek için sıkı araştırmalar yapıyorlar. Bu kapsamda ise TOKİ 150 Bin Sosyal Konut başvuru şartları ne? şeklinde sorulara yanıt aranıyor. İşte, TOKİ'nin 150 bin konut projesine ilişkin tüm detaylar..

TOKİ 150 Bin Sosyal Konut hangi illerde yapılacak, başvuru şartları ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredi faizlerinin düşürülme kararını duyurmasının hemen ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, özellikle TOKİ'nin toplu konut projeleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. TOKİ tarafından dar gelirli aileler için uygun ödeme koşullarına sahip projenin 81 ilde gerçekleştirileceği bilgisine ulaşırken 150 bini bulacak olan konut projesinin başvuru şartlarını da sorguluyorlar.

Toki 150 Bin sosyal konut başvuru şartları

TOKİ'nin 150 bin konut projesinde ev sahibi olmak isteyenlere hazırlanan paketlerde düşük faizli ve uzun vadeli kredi fırsatı ile ev sahibi olma imkanı sağlanıyor. Kısa bir süre sonra konutlar için başvurular alınmaya başlanacağı bilgisine ulaşılırken TOKi konutları başvuru şartlarının neler olduğu da netleşti.

* TOKİ sosyal konut projelerine başvuru yapmak isteyenlerin ilk olarak T.C vatandaşı olması gerekiyor. Proje başvurusu içina ayrıca başvuru sahibinin aylık gelirinin 10 bin TL'nin altında olma şartı da aranıyor.

* Dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmeleri için satışa sunulacak 400 bin civarındaki evler yüzde 10 peşin ve 240 ay vade uygulanacak.

* TOKi projesine şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile birlikte dul ve yetimlerin de herhangi bir kura durumuna katılmadan konut hakkına erişebiliyorlar. Fakat bu kişilerin hakları da ilk önce kurayla belirlenecek.

* Engelli vatandaşlara ise konut sayıları yüzde 5'e kadar kontenjanlı olarak ayrılacak. Aynı zamanda engelli hak sahipleri de kurayla belirlenecek. Ayrıca emekli vatandaşlara konutların yüzde 25'i kontenjanla ayrılacak.

* Projeye başvuru yapacak olan kişinin daha öncesinde herhangi bir TOKİ projesinden ev almamış olması gerekiyor. Bu kurala şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler dahil edilmiyor..

* Proje için başvuru yapacak olan kişinin kendisine, eşine veya çocuklarına ait herhangi atapu kaydının olmaması da gerekiyor. Bu duruma tarla, bağ, bahçe gibi yerler dahil edilmiyor. 25 yaşını dolduran herkesin başvuru yapabileceği konut projelerinde eşi vefat eden çocuklu dul kadınlardan yaş şartı aranmadığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN