TOKİ İzmir kura çekilişi ne zaman? Karabağlar Seferihisar Aliağa Kemalpaşa TOKİ kura sonuçları öğren

TOKİ İzmir kura çekilişi ne zaman? Karabağlar Seferihisar Aliağa Kemalpaşa TOKİ kura sonuçları öğren

Karabağlar, Seferihisar, Aliağa ve Kemalpaşa’da toplamda 3 bin 300 konut projesinin yapılacağı TOKİ İzmir kura çekiliş tarihi olarak şubat ayının son haftası işaret edilmişti. Peki TOKİ İzmir kura çekiliş sonuçları nasıl öğrenilir? İşte TOKİ İzmir kura çekiliş tarihine dair bilgiler…

Dar gelirli ailelere yönelik TOKİ tarafından tüm yurtta başlatılan 100 bin konut projesinin detayları belli oldu. Türkiye genelinde toplamda 1 milyondan fazla vatandaşın başvuru yaptığı proje yatay mimari anlayışıyla olacak. İşte TOKİ İzmir; Karabağlar, Seferihisar, Aliağa ve Kemalpaşa kura çekiliş sonuçları…

TOKİ İZMİR KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ İzmir kura çekiliş tarihi belli oldu. Buna göre; Karabağlar'da 24 Şubat, Seferihisar'da 25 Şubat, Aliağa'da 26 Şubat ve Kemalpaşa'da 27 Şubat 2020'de kura çekilişleri yapılacak. Karabağlar'da toplamda 750, Seferihisar'da bin, Aliağa'da 750 ve Kemalpaşa'da 800 konut inşa edilecek.

BİR MİLYONDAN FAZLA BAŞVURU YAPILDI

Dar gelirli aileler için yatay mimari anlayışıyla, komşuluk ve mahalle kültürüne uygun, 2+1 ve 3+1 olarak 81 ilde inşa edilecek 100 bin konut projesi için 16 Aralık 2019’da başlayan başvuru tarihi 15 Ocak 2020’de tamamlanmıştı. Projeye en çok başvuru 375 bin 953 kişi ile İstanbul’dan yapılırken, 75 bin 288 başvuru İzmir’den alındı. Bursa'dan 56 bin 142, Gaziantep'ten 69 bin 686 ve Ankara'dan ise 18 bin 38 kişi başvuru yaptı. 100 bin konut projesi dâhilinde, TOKİ tarafından her ilde teker teker kura çekimi gerçekleştirilecek.

Öte yandan projeye toplamda 1 milyon 211 bin 518 kişi başvurdu.

TOKİ İZMİR KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) resmî internet sitesine giriş yapılır. Orada satış bölümüne girdikten sonra kura kısmına tıklanır. Çıkan sayfaya hak sahibinin T.C. Kimlik Numarası yazılır ve ‘Ben robot değilim’ ikonuna tıklanır. Ya da direk https://www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresine de giriş yapabilirsiniz…

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İstanbul, Ankara ve İzmir’in hâricinde yoğun başvuruların olduğu diğer kentlerde belirlen kura takvimi ise şöyle:

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yapılacak konut projesi için kura çekimi 9 Mart 2020’de yapılacakken, toplamda 25 bin 255 başvuru alındı. Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki kura çekimi ise 30 Mart olarak belirlenirken, burada alınan başvuru sayısı ise 47 bin 931 olarak açıklandı.

20-02/19/toki-izmirjpgg.jpg

Batman merkez projesinde 3 Nisan, Diyarbakır Yenişehir projesinde 2 Nisan, Trabzon Merkez 7 Mayıs, Adana Sarıçam projelerinde 27 Mart, Sakarya Adapazarı 10 Mart, Konya Selçuklu 5 Mart, Antalya merkez 25 Mart, Kocaeli İzmit 11 Mart, Van Erciş 9 Nisan, Şanlıurfa Eyyübüye ve Karaköprü projelerinde 1 Nisan, Malatya projelerinde 15-16 Nisan, Elazığ Projelerinde 14 Nisan, Edirne Lalapaşa ve Merkez projelerinde 7 Mayıs, Samsun İlkadım ve Canik projelerinde 30 Nisan, Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli projelerinde 19 Haziran, Erzurum Merkez 18 Mayıs, Konya Ereğli ve Beyşehir projelerinde 30 Haziran, Ordu projeleri 27-28 Mayıs tarihlerinde kura yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN