TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2020 TOKİ 100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ kura çekilişi ne zaman? 2020 TOKİ 100 bin konut kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacağının cevabı vatandaşlarımız tarafından merak konusu oldu. 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurular için son gün 15 Ocak’tı. Başvurularını yapan vatandaşlarımızın çekilişin yapılmasını bekliyor. İşte 2020 TOKİ kura çekiliş tarihi ile ilgili detaylar….

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız e-devlet üzerinden 100 bin konut projesine başvurmuştu. Başvuruların ardından ‘’2020 TOKİ kuraları ne zaman açıklanacak?’’ sorusunun cevabı merak ediliyor. Çekilişin şubat ayı içerisinde yapılacağı açıklanmıştı…

2020 TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesine başvurular 16 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında yapılmıştı. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen 1 milyon 137 bin 982 vatandaşımız e-devlet üzerinden başvurularını yapmıştı. Kura sonuçlarının şubat ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi.

20-02/14/tokii-3.jpg

Ancak geçtiğimiz senelerdeki çekilişlerle kıyaslandığında kura çekilişinin 28 Şubat’a kadar açıklanmış olması bekleniyor. Kura çekilişleri noter huzurunda idare yetkilileri denetiminde gerçekleşecek. Çekilişin ardından kura sonuçları sisteme yüklenecek ve vatandaşlarımız TC kimlik numaralarını sisteme girerek sonuçlara ulaşabilecek. Kurada asil ve yedek olarak hak sahibi olamayan vatandaşlarımız başvuru bedellerini kura çekiliş tarihinden itibaren 5 gün sonra başvuru yaptığı bankanın şubesinden geri alabilecek.

Evler depreme dayanıklı, mahalle kültürünün yaşatılacağı 2+1 75-85 metrekare ve 3+1 100 metrekare şeklinde olacak. TOKİ 100 bin sosyal konut projesine en çok başvuru İstanbul’dan geldi. İstanbul’u İzmir, Gaziantep, Bursa ve Ankara takip etti.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÇEKİLİŞTE ÖNCELİK TANINACAK MI?

2020 TOKİ kura çekilinde şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine öncelik tanınacak. Bu vatandaşlarımız için konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak. Kontenjan dahilinde çekiliş yapılacak. Kuranın ardından çekilişte çıkmayan vatandaşlarımız diğer başvuru sahipleri ile yeniden çekilişe katılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN