TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ başvuru 2020 İstanbul Ankara ve tüm iller

TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ başvuru 2020 İstanbul Ankara ve tüm iller

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacağı sorusunun cevabını vatandaşlarımız merak ediyor. Binlerce kişi 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurularını gerçekleştirdi. Şimdi gözler çekilişin yapılmasında. TOKİ kura çekiliş tarihi ile ilgili tüm bilgiler karar.com’da…

100 bin konut projesi kapsamında ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi e- devlet üzerinden başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan vatandaşlarımızın 2020 TOKİ kuraları için araştırmaları devam ediyor. TOKİ kuraları ne zaman çekilecek sorusunun cevabı ve diğer bilgileri sizler için derledik.

2020 TOKİ KURALARI ÇEKİLİŞ TARİHİ

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız TOKİ 100 bin sosyal konut projesine başvurdu. Başvurular 16 Aralık’ta başlamıştı ve 15 Ocak’ta sona ermişti. Depreme dayanıklı, mahalle kültürünün yaşatılacağı, başta İstanbul olmak üzere 81 ili kapsayan ve 2+1 ve 3+1 planında yapılacak olan evlere vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermişti.

20-02/06/toki-kura.jpg

e-Devlet üzerinden yapılan başvuruların ardından kampanyaya 1 milyon 211 bin 518 başvurunun yapıldığı açıklanmıştı. 100 bin sosyal konut projesine en çok başvuru İstanbul’dan geldi. İstanbul’u İzmir, Gaziantep, Bursa ve Ankara takip etti. Başvuruların ardından gözler TOKİ kura çekilişine çevrildi. TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz senelerdeki çekilişlerle kıyaslandığında TOKİ kura çekilişinin 28 Şubat’a kadar açıklanmış olması bekleniyor. TOKİ kura çekilişi, TOKİ’nin internet sitesi üzerinden takip edilebilecek. Çekilişin ardından kura sonuçları sisteme yüklenecek ve çekilişe katılan vatandaşlarımız sistem üzerinden TC kimlik numaraları ile sonuca ulaşabilecek.

KURA ÇEKİLİŞİNDE ÖNCELİK TANINACAKLAR

2020 TOKİ kura çekilişinde şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri için konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak. Bu kontenjan dahilinde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kuranın ardından hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer kategorilerdeki başvuru sahipleri ile yeniden kuraya girecek. Ayrıca en az %40 engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan açılacak. Kura sonucunda bu kategoriden hak sahibi olamayan engelli vatandaşlarımız diğer vatandaşlarımız ile yeniden kura çekilişine tabi tutulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN