TOKİ Mersin sosyal konut projeleri hangi ilçelerde yapılacak? 100 bin sosyal konut projesi

TOKİ Mersin sosyal konut projeleri hangi ilçelerde yapılacak? 100 bin sosyal konut projesi

TOKİ Mersin sosyal konutları nereye inşa edilecek? Hangi ilçelerde TOKİ yapılacak? 81 ilde binlerce konut inşa edilecek. Bu kapsamda Mersin iline yapılacak olan 100 bin sosyal konut projesi kapsamındaki projeler merak ediliyor. İşte detaylar...

TOKİ 100 bin sosyal konut projesine başvurular başladı. 81 ilin farklı ilçelerinde binlerce konut sahibiyle buluşacak. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Mersin'de de yapılacak olan TOKİ konutlarının hangi ilçelerde inşa edileceği araştırılıyor.

TOKİ MERSİN SOSYAL KONUT PROJELERİ HANGİ İLÇELERDE YAPILACAK?

TOKİ Mersin sosyal konut projeleri hangi ilçelerde, nerede? 2020 TOKİ Mersin başvuru nasıl yapılır? TOKİ Mersin konutlarının hangi ilçelere yapılacağı henüz açıklanmadı.

 

TOKİ KONUTLARI HANGİ İLDE KAÇ ADET İNŞA EDİLECEK?

TOKİ konutları illere göre farklı sayılarda inşa edilecek. Bu sayı, illerdeki ihale sürecine ve talebe göre değişkenlik gösterebilecek. İstanbul için 10 bin olan sosyal konut sayısı, diğer illerde ise nüfusa oranla gerçekleşecek.

Bu sayı Ankara için 4 bin, Konya için 4 bin ve İzmir için 3 bin 500 lira olacak.

19-12/16/toki-1576487255.jpg

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için başvurular 16 Aralık 2019 -15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın web sayfasındaki "Talep ve Satış" bölümünden, tüm illerdeki konut satışları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

MERSİN TOKİ BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir.

MERSİN TOKİ BAŞVURUSU ÖDEMELERİ

100 Bin Sosyal Konut Projesi için başvuru bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Başvuru Bedeli 2+1 daireler için 500.- TL, 3+1 daireler için ise 1.000.-TL olarak tahsil ediliyor.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

 

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

 

T.C. vatandaşı olması,

 

Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

 

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

 

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan "HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ" ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. ( Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç)

TOKİ MERSİN

TOKİ Mersin sosyal konutları nereye inşa edilecek? Hangi ilçelerde TOKİ yapılacak? 81 ilde binlerce konut inşa edilecek. Bu kapsamda Mersin iline yapılacak olan 100 bin sosyal konut projesi kapsamındaki projeler merak ediliyor. İşte detaylar...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN