TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılacak? Sosyal konut illeri ve ilçeleri belli oldu

TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılacak? Sosyal konut illeri ve ilçeleri belli oldu

TOKİ tarafından geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen 100 bin sosyal konut projesi başvuruları devam ediyor. Bu proje başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Anadolu’nun pek çok şehrinde hayata geçirilecek. Peki, TOKİ Sosyal Konut projesine başvuru nasıl yapılacak? İşte, detaylar…

 

Milyonlarca evsiz insanları heyecanlandıran TOKİ sosyal konut projesi için başvuru süreci e-devlet üzerinden başlatıldı. Uygun fiyat ve ödeme koşullarında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvuru sürecini merak ediyor. İşte TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili detaylar…

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için başvurular 16 Aralık 2019 ile 15 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak.
Başvurular E-Devlet üzerinde yapılabilecek. Başvuru için TOKİ’nin resmi internet sitesine girip “E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ” butonunu tıklayarak başvuru işlemine başlanır.

Ardından TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için çıkan ekrandan, kişiye uygun olan ildeki proje seçilip, yanındaki başvur butonuna tıklanır.

Sonraki aşamada başvuru şartları ve detaylarını okuduktan sonra sayfanın en alt kısmında ONAY kutucuğu işaretlenip devam edilir. Sonrasında TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin iki farklı tip konutu olan 2+1 ve 3+1 seçeneklerinden birisi seçilir.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Konut tipi seçiminden daha sonra onay bilgisi beklenecek. Bildirim geldikten sonra “Başvur” butonu tıklanacak. Bu aşamadan sonra başvuru ücretinin yatırılması gerekiyor.

Bunun için Ziraat Bankası tarafından ilgili şahıs adına açılacak ve SMS ile bildirilecek olan hesaba seçilen konut tipine göre 500 TL veya 1000 TL yatırılması gerekecektir.

Başvuru bedeli yatırılırken hesap kontrol edilmeli ve başvuru bedelinin başvuracak şahıs adına açılmış olan doğru hesaba yatırıldığından emin olunması gerekir.

Başvuru bittikten sonra şu mesaj ile karşılaşılacaktır: “"************ numaralı başvurunuz değerlendirilmek üzere TOKİ tarafından kaydedilmiştir. Başvurunuzun durumunu "Başvuru Listesi" sayfasından takip edebilirsiniz. Değerlendirme sonucu kısa mesaj ile telefonunuza gönderilecektir.”

Bir diğer başvuru da T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T.C. Halk Bankası A.Ş ’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir.
Başvuru bedeli: 2+1 daireler için 500 TL
Başvuru bedeli: 3+1 daireler için 1000 TL
Başvurular 3 kategoride yapılacak.
1. Kategori: Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri,
2. Kategori: En az %40 Engelli Vatandaşlar,
3. Kategori: Diğer alıcı adayları olarak belirlenmiştir.

19-12/27/tokii.jpg

100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNİN HAYATA GEÇECEĞİ İL VE İLÇELER

TOKİ 100 bin sosyal konut projesi, Türkiye’nin hemen her ilinde faaliyete geçirilecek. Ve bu illerin bazı ilçelerini kapsayacaktır. Projenin uygulanacağı il ve ilçelerin tam listesine TOKİ’nin internet sitesinden de ulaşılabiliyor. Bununla birlikte başvuru aşamaları ve diğer tüm detaylara da yine aynı sayfadan ulaşılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN