TÜİK - Sanayi üretimi Mart’ta yıllık bazda yüzde 2.2 azaldı

TÜİK - Sanayi üretimi Mart’ta yıllık bazda yüzde 2.2 azaldı

TÜİK'in açıkladığı Mart ayı sanayi üretimi verilere göre aylık bazda yüzde 2.1 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, sanayi üretimi Mart ayında, aylık bazda yüzde 2.1, yıllık bazda yüzde 2.2 azaldı.

Sanayi üretim endeksi Mart ayında, aylık bazda yüzde 2.1 artarken, yıllık bazda yüzde 2.2 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mart ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 2.1 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4.1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.2 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.6 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.7 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.8 azaldı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi de yüzde 1.7 arttı.

İSTANBUL / DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN