TÜİK'e göre tüketici güven endeksi eylül ayında arttı: Tablo hala kötümser

TÜİK'e göre tüketici güven endeksi eylül ayında arttı: Tablo hala kötümser

Açıkladığı verilerle tartışmaların odağındaki TÜİK'e göre; tüketici güven endeksi eylülde bir önceki aya göre yüzde 0.3 artarak 72,4'e yükseldi ancak tablo hala kötümser... Endeksin 100'den küçük olması kötümser duruma işaret ediyor.

Tüketici güven endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi. Endeks ağustos ayında 72,2 değerini almıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 oranında arttı.

75.jpg

Tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu göstermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN