TÜİK’ten Sayıştay raporu açıklaması

TÜİK’ten Sayıştay raporu açıklaması

Sayıştay, 2021 yılı denetim raporlarını eylül sonu kamuoyuyla paylaşmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun, kuruma ait faaliyet raporu ve mali tabloları Sayıştay’a vermediği ve hakkında denetim yapılamadığı iddiası yalanlandı.

TÜİK’ten yapılan açıklamada, kurumun Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 30 Haziran 2021’de yapılan değişiklik sonucu özel bütçeli, kamu tüzel kişiliğini haiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili bir kuruma dönüştüğü belirtildi. TÜİK’in 28 Temmuz 2021’de yayımlanan kanun değişikliği ile genel bütçeli idareler yerine özel bütçeli idareler kapsamına alındığı vurgulandı.

Kurumun 2021 yılı faaliyetleri Sayıştay Başkanlığı’nca denetlenip, denetim sonucunda düzenlenen ‘2021 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’ Sayıştay Başkanlığı’nın internet sitesinde “Kamu İdareleri Denetim Raporları” bölümümün “Özel Bütçeli İdareler-B” alt bölümünde “Türkiye İstatistik Kurumu 2021” başlığı ile yayımlandığı kaydedildi. Raporda ‘Kurum Tarafından Sunulan Mali Tablo Dosyası’ başlığı altında kurumun Sayıştay’a sunduğu 2021 mali tablolara yer verildi. Faaliyet raporu sunulduğunun da altını çizen TÜİK “Söz konusu Denetim Raporu’nun ‘Denetim Görüşü’ bölümünde ‘Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve kamu idaresi tarafından sunulan, geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tabloların tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır...’ denilmek suretiyle kurum tarafından yürütülen tüm faaliyetlerin ilgili mevzuat hükümlerine tam uyumlu olduğu ifadesine yer verilmiştir” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN