Türk Enerji uzmanı Avrupa için kritik tarihi verdi: Ocakta tamamen bitebilir

Türk Enerji uzmanı Avrupa için kritik tarihi verdi: Ocakta tamamen bitebilir

Avrupa'da enerji krizi devam ediyor. Enerji Uzmanı Mehmet Doğan, Avrupa’da doğal gaz fiyatlarının son 2 yılda 15 kat arttığını belirterek kritik tarihi açıkladı. Doğan, Ocak ayında Avrupa'da doğal gazın tamamen tükenebileceğini belirtti.

Koronavirüs salgını ve Rusya'nın Ukrayna'ya olan işgali derken enerji krizi devam ediyor. Rusya’nın Avrupa’ya sağladığı doğal gaz tedariki günlük 400 milyon metreküpten 40 milyon metreküpe kadar düşüş yaşadı. Enerji Uzmanı Mehmet Doğan, soğuk kış aylarında ciddi tasarruflar yapılmazsa ocak ayında Avrupa’nın depolarında doğal gaz kalmayacağına dikkat çekti.

MART SONUNA KADAR İDARE ETMELİLER

Avrupa'da bu kış yaşanacak doğal gaz sorununa değinen Mehmet Doğan, ''Avrupa’nın Rus gazının yerine ikame edebilecek gaz kaynağı mevcut değil. Avrupa ve Uzakdoğu’nun sıvılaştırılmış doğal gaz arayışı gaz fiyatlarının artmasına neden olacaktır. Avrupa’da doğal gaz fiyatları 2 yıllık süreçte 15 kat arttı. Rusya’dan Avrupa’ya giden gaz günlük gaz akışı 400 milyon metreküp kadardı. Şuan bu miktar 40 milyon metreküpe kadar düştü. Avrupa LNG takviyesi ile birlikte Rus gazını kullanıyordu.

Avrupa kışın LNG’nin yanında Rus gazına da ihtiyaç duyacak. Avrupa’nın günlük tüketimi göz önüne alındığında soğuk bir kış yaşanması durumunda Ocak ayında depoladığı gazlar biter. Ciddi bir tasarruf ile depoladıkları gazı Mart sonuna kadar yetiştirmeleri gerekiyor’’ diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN