TÜRK-İŞ'ten asgari ücret mesajı

TÜRK-İŞ'ten asgari ücret mesajı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmeleri hakkında "45 yıldır asgari ücret belirleniyor, bu yıl 45 yıla bedel bir yıl olacak” dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Teknoloji Merkezi'nde "İşimizin Yarını" ana temasıyla düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu'na katılan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay, 2022 asgari ücret görüşmeleri hakkında konuştu.

Asgari ücretin işçilerin kabul edebileceği bir seviyeye ulaşılması gerektiğinin altını çizen Atalay, "45 yıldır asgari ücret belirleniyor, bu yıl 45 yıla bedel bir yıl olacak. İşçinin yüzünü güldürecek bir anlaşmayı imzalamaya hazırız. Asgari ücrette artışlar gündeme geldiğinde ‘Batarız’ deniliyor ve asgari ücret seviyesine göre ayarlanan bazı kamu kararlarının etkisi gündeme getiriliyor. Biz de diyoruz ki 'Alın bu parayı siz geçinin.' Nasıl geçineceksiniz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN