Türk-İş'ten grev uyarısı: Sendikalara 'Hiç uzatmayın' diyeceğim

Türk-İş'ten grev uyarısı: Sendikalara 'Hiç uzatmayın' diyeceğim

Kamuda çalışan 200 bin işçinin zam görüşmeleri için toplu sözleşme masasına oturmayan yetkililere, Türk-İş'ten 'grev' uyarısı geldi. Türk-İş Başkanı Atalay "Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor" açıklamasında bulundu.

Samsun'da konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor" dedi.

GREV UYARISI

Türk-İş Başkanı Atalay, kamu iş yerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 'muhatap' sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Kamu kurumlarındaki yetkili sendikaların ocak ayından bu yana sırayla görüşmelere başladığını ve her birinin zam ve sosyal haklara ilişkin tekliflerini ilettiklerini belirten Atalay, buna karşılık kamudan bugüne kadar hiçbir karşı teklif gelmediğini belirtti.

İktidara "Benim sözleşmemi bitirin arkadaş! Neyi bekliyorsunuz?" çağrısı yapan Atalay "Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor" dedi.

"KIDEM TAZMİNATI MİTİNGİNİ 81 İLDE YAPARIZ"

1 Mayıs'ta Kocaeli'de yapılan kutlamanın 100 bin kişiyi bulmasında değişmesi planlanan kıdem tazminatı yasası olduğunu ifade eden Atalay "Bir durgunluk var. Ancak geriye çektiklerini sanmıyorum. Bir hazırlık yapıyorlardır. İçimize sinmeyen bir şey olursa 1 Mayıs’ta Kocaeli’de 100 bin kişi ile yaptığımız mitingi 81 ilde yaparız" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) için çözüm bulunması gerektiğini belirten Altay, muhatapların yetkililerle görüşüp konuşması gerektiğini de ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN