Türk müteahhitlerden 395 milyar dolarlık iş

Türk müteahhitlerden 395 milyar dolarlık iş

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi”nde bu yıl yine birçok Türk inşaat şirketi yer aldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlik sektörünün bugün küresel bir oyuncu halinde olduğunu belirterek, “Kasım ayı sonu itibarıyla, firmalarımızın yurt dışında üstlendiği projelerin toplam tutarı 395 milyar dolara ulaşmıştır. İnşallah yıl sonuna kadar 400 milyar doları göreceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu. Önümüzdeki dönemde Bakanlık olarak sektörün yurt dışında tanıtımına ve yeni pazar arayışlarına yönelik çalışmalarını artırarak sürdüreceklerinin altını çizen Pekcan,  “Ne olur uluslararası arenada birbiriniz ile rekabeti bırakın. Sizlerden uluslararası arenada rakip değil, ekip olmanızı bekliyoruz. Biz Bakanlık olarak sektörün her zaman arkasında olacağız” diye konuştu. Bakan Pekcan ayrıca firmaların finansman ihtiyacını daha fazla karşılayabilmek adına önemli adımlar attıklarını söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün de hedeflerinin listeye giren daha çok sayıda firma ile küresel inşaat pazarından aldıkları yüzde 4,6’lık payı orta vadede yüzde 7’lere çıkarmak olduğunu vurguladı. Yenigün, bir taraftan tüm dünyayı hedef olarak tespit ettiklerini bir taraftan da Libya ve Irak gibi vazgeçilmez pazarlardaki gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi. Türkiye ile Libya arasındaki olumlu diyaloglardan memnuniyet duyduklarını dile getiren Yenigün, Bakan Pekcan’ın da bu doğrultuda Libya ile ilgili görüşmelerde olumlu destek verdiğini anlattı.

19-12/29/ruhsar-pekcan.jpg
Ruhsar Pekcan

44 FİRMAYA ÖDÜL

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen törende, 2019 yılı yurt dışı faaliyetleri dolayısıyla 44 firma ödül aldı. Rönesans, Limak, Tekfen, Tav, Yapı Merkezi, Ant Yapı, Enka, Alarko, Gama, Çalık Enerji, Mapa, Gülermak, Nurol, Onur, Doğuş, Ic İçtaş, Yüksel, Kuzu, Dekinsan, Kolin, Esta, Taca, Yenigün, Eser, Kayı, Ad Konut, Gap, Anel, AE Arma-elektropanç, STFA, Tepe, Summa, Gürbağ, Nata, İlk, Cengiz, Üstay, Kur, Polat Yol, Özkar, Zafer, Özgün Yapı, Makyol, MBD temsilcilerine ödülleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından takdim edildi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN