Türkiye, asgari ücrette Bulgaristan'ın da gerisinde

Türkiye, asgari ücrette Bulgaristan'ın da gerisinde

Eurostat verilerine göre bu yılın başından itibaren hesaplanan, ülkelerin brüt asgari ücret sıralamasında son sırada Bulgaristan yer aldı. Türkiye 392 euro asgari ücretle, 332 euro ile son sıraya yerleşen Bulgaristan'dan öndeydi ancak bugün Euro/TL kurundaki farkla bu durum değişti. Türkiye, 329 euro asgari ücretle Bulgaristan'ın bile gerisinde kaldı.

Türk Lirası kademeli olarak değer kaybederken, enflasyon da hızla yükselirken vatandaşların büyük bölümü yoksullaşıyor. Halkın çoğunluğunun asgari ücretle çalıştığı belirtilirken ücrete oranla alım gücünün sürekli düşmesi ise gelir ve gider arasındaki makası açıyor.

Bununla birlikte Türkiye'deki asgari ücret de Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında ortaya acı bir tablo çıkıyor. Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre 1 Ocak 2021 itibariyle en yüksek brüt asgari ücret, 2 bin 202 euro ile Lüksemburg’da olurken son sırayı 332 euroyla Bulgaristan almıştı.

TÜRKİYE ASGARİ ÜCRETTE BULGARİSTAN'DAN BİLE GERİDE

1 Ocak 2021 tarihli kura göre de Türkiye’de 3 bin 577 liralık brüt asgari ücret 392 euroya denk geliyordu ve Türkiye'de asgari ücret Bulgaristan'ın önündeydi. Bugün ise 10,85 euro/TL kuruna göre Türkiye'de brüt asgari ücret 329 euro seviyesinde. Bu sayı, Türkiye'nin listede son sırada yer alan Bulgaristan'ın bile gerisinde olduğunu ortaya çıkardı. Bu şekilde Türkiye’de brüt asgari ücret yaklaşık 10 ayda euro cinsi olarak yüzde 16 oranında erimiş oldu.

Türkiye'de bugün itibarıyla net asgari ücret ise 260 euro seviyesinde bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN