Türkiye'nin en borçlu illeri belli oldu! Burada yaşayanların borcu dağları bile aşmış: İlk sırada bakın hangi il var

Türkiye'nin en borçlu illeri belli oldu! Burada yaşayanların borcu dağları bile aşmış: İlk sırada bakın hangi il var

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından düzenli olarak bankalara olan kredi borçlarıyla ilgili veriler açıklanıyor. Son açıklanan veriler ise bankalara en fazla borcu olan şehirleri ortaya koydu. Peki, Türkiye'nin en borçlu illeri hangileri? İşte cevabı...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), çeşitli verilere dayanarak 3 aylık periyotlar şeklinde en borçlu şehirleri listeliyor.

TÜRKİYE'NİN EN BORÇLU İLLERİ

BDDK tarafından açıklanan son verilere göre Türkiye'nin en fazla nüfusa sahip ili olan İstanbul 3,7 trilyon lira borçla birinci sırada yer alıyor. İstanbul'u 1,4 trilyon lira kredi borcu ile Ankara izlerken, üçüncü sıraya 521 milyar lira ile İzmir yerleşti.

EN AZ BORCU OLAN İLLERİMİZ

Verilere göre en az borcu olan illerin başında 2.8 milyar lirayla Bayburt yer aldı. Bayburt'u 4 milyar lira ile takip eden şehir ise Tunceli oldu.

turkiyenin-en-borclu-illeri-1.jpg

KREDİ FAİZLERİNDE SON DURUM

Tüketici kredilerinde faizler yüzde 3-4 arasında değişiklik gösteriyor. Yani, 100.000 TL kredi kullanıldığında 24 ay vadede yüzde 3,29 oranı ile aylık ödemesi 6.750 TL civarında oluyor.

1 milyon liralık 120 ay vadeli konut kredilerinde ise faizler yaklaşık yüzde 3,39 oranında oluyor ve aylık ödeme miktarı 34.532 lirayı buluyor.

300.000 TL 48 ay vadeli taşıt kredilerinde ise faiz ortalama yüzde 3,5 seviyesinde ve aylık geri ödemesi de 15.5000 TL oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN