Türkiye'nin kıta sahanlığında Fransa ve İtalya yeni doğalgaz damarı buldu

Türkiye'nin kıta sahanlığında Fransa ve İtalya yeni doğalgaz damarı buldu

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Enerji Bakanı Yorgo Lakkotrypis, İtalyan enerji şirketi ENI ve Fransız Total'in adanın güneybatı açıklarında yürüttüğü sondajda geniş bir doğalgaz damarı bulunduğunu açıkladı. Alltıncı parselin önemli bir bölümü Türkiye'nin kıta sahanlığı sınırları içerisinde bulunuyor. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Akdeniz'de gayrimeşru adımlarına devam ediyor. Rum Yönetimi Enerji Bakanı Yorgo Lakkotrypis, İtalyan enerji şirketi ENI ve Fransız Total'in adanın güneybatı açıklarında yürüttüğü sondajda geniş bir doğalgaz damarı bulunduğunu söyledi.

Lefkoşa'da basına açıklama yapan bakan, "Coğrafi formasyonlarda geniş bir temiz doğalgaz oluşumu tespit edildi" dedi.

Ne miktarda doğalgaz keşfedildiğini tespit için Calypso adlı sondaj kuyusundan toplanan verilerin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen bakan, sondajda rastlanan jeolojik yapının Mısır açıklarında keşfedilen devasa Zohr sahasına benzediği ifade etti.

TÜRKİYE UYARMIŞTI

Rumlar, doğal gaz rezervlerinin kendi münhasır ekonomik bölgesinde olduğunu savunurken, Türkiye daha öne altıncı parselin önemli bir bölümünün Türkiye'nin kıta sahanlığı sınırları içerisinde kaldığını duyurmuş ve Rum yönetimi ile işbirliği yapan ülkeleri uyarmıştı. 

REUTERS

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN