Türkiye'ye Rus akını: 2018'de 6 milyon turist geldi

Türkiye'ye Rus akını: 2018'de 6 milyon turist geldi

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin verilerine göre, 2018 yılında Rus en çok Türkiye'ye gitti. Turistik amaçlı ya da değil Türkiye'yi ziyaret eden Rusların genel sayısı neredeyse 6 milyon.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) yayınladığı istatistik verileri, Türkiye'yi geçen sene 4.5 milyon Rus turistin ziyaret ettiğini gösteriyor. Bu, Türkiye'ye turistik amaçla gelen Rusların sayısının 2017'ye göre yüzde 33 oranında arttığı anlamına geliyor.

FSB'ye göre, turistik amaçlı ya da değil, 2018'de Türkiye'yi ziyaret eden Rusların genel sayısıysa neredeyse 6 milyondu.

Diğer taraftan geçen yıl Rus turistlerin Türkiye'den sonraki tercihleri Tayland ve İtalya'ydı. Tayland'ı 852 bin Rus turist ziyaret ederken, tatil için İtalya'yı tercih eden Rusya vatandaşlarının sayısı 804 bin olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN