Ünlü İnşaat firmasına 20 milyon TL'lik ceza

Ünlü İnşaat firmasına 20 milyon TL'lik ceza

Mahkeme, Gül İnşaat’a 20 milyonluk ceza kesilmesine hükmetti. Toprak sahiplerinin kar ortağı olan altı kişinin açtığı icra davası geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Bakırköy 7’nci İcra Dairesi, Gül İnşaat’a 16 milyon 363 bin lira icra gönderdi. Söz konusu rakamın avukat masrafları ve gecikme faiziyle birlikte toplamda 20 milyonu bulması bekleniyor.

Gül İnşaat'a mahkemeden 20 milyon TL'lik ceza kesildi. Gül İnşaat ile Muscan İnşaat Beylikdüzü’nde 800 daire, 28 dükkanın olacağı 11. Mahalle projesi için 2015 yılında protokole imza attı. Projenin son aşamasında toprak sahibi U.G., Gül İnşaat’ın 40 kadar daireyi kendisinin haberi olmadan yabancı uyruklu vatandaşlara sattığını ileri sürerek Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. U.G. suç duyurusunun ardından 11.Mahalle projesinin önünde saldırıya uğradığını iddia ederek inşaat yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

gule.jpg

HİSSEDARLARDAN İCRA DAVASI

Polemik Haber'de yer alan habere göre, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’nin en prestijli projelerini yapan şirkete bu defa da 11. Mahalle projesinin arsa sahibinin hissedarları dava açtı. Servet Nakşiler, Muharrem Nakşiler, Nuray Baykal, Nurgün Sülün, Aynur Nakışlar Bakırköy 7’nci İcra Dairesi’ne alacak davası açı. İcra Dairesi, arsa hissedarlarını haklı bularak Gül İnşaat’a 16 milyon 369 bin liralık icra gönderdi. Bu rakamın avukat masrafları ve faizlerle birlikte 20 milyona çıkması bekleniyor. Bakırköy 7’nci İcra Dairesi kararı şirketin hesaplarının olduğu bütün bankalara gönderdi.

40 KİŞİYE TAHLİYE DAVASI

Öte yandan Muscan İnşaat’ın kendilerinden habersiz Gül İnşaat’tan daire alan 40 kişiye tahliye davası açtı. Davanın önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor. 11. Mahalle projesi başta olmak üzere Vira İstanbul projesinde de buna benzer durumların yaşandığı biliniyordu. Burada da çok sayıda daire sahibi ve taşeronlar Gül İnşaat’a dava açmışlardı. Mağdurlar geçtiğimiz günlerde adliye önünde eylem yapmışlardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN