Ünlü yatırımcılar altın tavsiye ediyor

Ünlü yatırımcılar altın tavsiye ediyor

Ünlü yatırımcı ve Mobius Capital Partnes’ın kurucusu Mark Mobius, ABD hükümetinin doları zayıflatmaya çalıştığını söyledi. Mobius, yatırımcılara doların değer kaybetmesi halinde altına yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Dünya genelinde merkez bankalarının faiz indirdikleri ortamda yatırımcıların gideceği adresin altın olduğunu ifade eden Mobius Capital Partnes’ın kurucusu Mark Mobius “Benim görüşüme göre, para arzının inanılmaz miktarda arttığı ortamda gidilecek yol fiziki altındır” diye konuştu. CNBC’ye konuşan Mobius “Tüm merkez bankaları faizleri aşağı çekmeye çalışıyor ve sisteme para pompalıyor. Sonrasında da sisteme kripto paralar geliyor ve hiç kimse gerçekte ne kadar kripto para olduğunu bilmiyor” ifadelerini kullandı.

Özellikle ABD dolarının zayıflaması halinde yatırımcılara fiziki altına yönelmeleri tavsiyesinde bulunan Mobius “Benim görüşüme göre ABD hükümeti, Trump’ın Beyaz Sarayı güçlü bir dolar istemiyor. Kesinlikle doları diğer para birimlerine karşı zayıflatmaya çalışıyorlar. Ancak bu dibe doğru bir yarış. Çünkü, onlar doları zayıflatmaya çalıştıklarında, diğer para birimleri de zayıflayacak” dedi. Dünya Altın Konseyi’nin bir raporunda küresel makro ekonomik belirsizlikler nedeniyle merkez bankalarının bu sene altın alımlarını artırdığı belirtildi. Rapora göre merkez bankaları yılın ilk yarısında 374 ton altın alımı yaptı, bu en az 2000 yılından beri görülen en büyük artış. Dünya Altın Konseyi’nin temmuzda açıklanan 2019 Merkez Bankası Altın Rezervi Anketi bankaların kısa ve orta vadede altın talebinin sürdüğünü gösterdi. Ankete katılan gelişmekte olan ülke merkez bankalarının yüzde 11’i gelecek 12 ayda altın rezervlerini artırma niyetinde olduklarını belirtti. Çin Merkez Bankası verilerine göre banka aralıkta da altın rezervini artırdı. Banka böylece 8’inci ayda da altın rezervlerini artırmaya devam etti. Ağustos ayında Çin-ABD ticaret geriliminin derinleşmesiyle 6 yılın zirvesi olan 1.554 doları gören spot altının onsu bu sabah Asya’da 1.509 dolar seviyelerinde işlem gördü. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN