Uzaylılarla alışveriş için UFO Coin

Uzaylılarla alışveriş için UFO Coin

Ülkelerin önlemler almaya hazırlanmasıyla değer kaybeden piyasadaki kripto paraların sayısı her geçen gün artıyor. Bunlardan bazıları ise kullanım amacıyla farklılık gösteriyor. UFO Coin, uzaylılar ile alışverişi amaçlıyor. Potcoin’i ise uyuşturucu dünyası kullanıyor.

Bitcoin gibi dijital para birimleri, blok zincir teknolojisiyle dağıtılıyor ve bu sistemi idare eden merkezi bir otorite bulunmuyor. Kripto para birimleri, yaklaşık 10 yıldır kullanımda. Ancak Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinin bu yıl içerisinde hızla değer kazanması, geleneksel yatırımcıların da ilgisinin artmasına neden oldu. Bitcoin’in 2016 yılından bu yana değer artışı yüzde 1000’i geçti. Değeri yüzde 3000’in üstünde artan kripto para birimleri de var. Coinmarketcap.com’un verilerine göre, kripto para birimlerinin sayısı halihazırda 800’ü, piyasa değerlerinin toplamı da 170 milyar doları geçmiş durumda. Bu piyasada ortaya çıkış nedenini dahi anlamakta güçlük çekeceğiniz para birimleri de var. İşte o kripto paralar:

PutinCoin

Rusya’nın devlet başkanı ve halkına “saygı göstermek” amacıyla kurulmuş para biriminin internet sitesinde “PutinCoin, iş adamları ve teknoloji projeleri için birçok olanak yaratacak” deniliyor. Rus yetkililer, sanal parayı resmen tanımayacaklarını sık sık dile getiriyor.

UFOCoin

Enteresan kripto paralar listesinin en yeni yelerinden biri de UFO Coin’in geliştiricisi Peter Bushnell, güçlü bir şifreleme sistemi nedeniyle daha güvenli bir ağ oluşturduğunu iddia ediyor. Ne yazık ki, bu para birimi dünya dışı varlıklarla alışveriş yapmaya şimdilik olanak tanıyor.

Gereksiz Ethereum Parası

Etherum tanımında, “Tanımadığınız birine internetten para vereceksiniz. O da kalkıp kendine bir şeyler satın alacak. Muhtemelen de yeni elektronik cihazlara para verecek. O nedenle bu paradan satın almayın” ifadeleri yer alıyor. Ancak insanlar pek de söz dinlemiyor.

Dogecoin

Adobe’tan bir ürün grup yöneticisi Jackson Palmer ve IBM’den yazılım mühendisi Billy Markus, Dogecoin’i çok da fazla üzerinde düşünmeden yarattıklarını söylüyor. Para birimi adını Japon şiba inu türü köpeğinden yola çıkarak hazırlanan bir internet fenomeninden alıyor.

PutinClassic

PutinCoin’in yanı sıra bir de PutinClassic bulunuyor. Kendisini “dünyanın ilk hatıra kripto parası” olarak tanımlıyor. Hem hatıra olarak saklanabiliyor hem de bunu kullanarak alışveriş yapılabiliyor. Fiyatı 0,001797 dolar olan PutinClassic’in piyasa değeri ise 61 bin dolar seviyesinde. Dolaşımda 34 bin PutinClassic’in bulunduğu belirtilirken, bu kripto parada hacim ise günlük 19 dolar gibi oldukça düşük seviyede.

Sexcoin

Kendisini ‘cinselliğe dayalı yetişkin sektörünü hedef alan ilk özel kripto para birimi olarak tanımlıyor. Tüketiciler, bu para birimiyle ‘yetişkinlere hitap eden ürünler’ satın alabiliyor. Kripto paranın kim tarafından piyasaya sürüldüğüne dair net bir bilgi olmasa da kullanım oranının git gide arttığına işaret ediliyor. Coinmarketcap’in verilerine göre 0,010023 dolar olan Sexcoin’in piyasa değeri ise 1.245.924 dolar.

F--- Token

13 Temmuz 2017’de piyasaya sunulan bu yeni dijital para, alıcılarına “benzersiz fırsatlar sunduğu” iddiasında bulunuyor. Web sitesinde, bu kripto para biriminin insanlara “gerçek hislerini dışa vurma olanağını tanıdığı” belirtiliyor. Su dijital paranın piyasa değeri 3,5 milyon doları aşmış durumda. 1 F--- Token’ın değeri ise 0,081893 dolar seviyesine ulaştı. Dijital parada bir günlük hacim de 23 bin doları geçti.

Potcoin

Marihuana ürünlerinin alıcıları ile satıcılarını buluşturan bir platform oluşturmak amacıyla yaratıldı. Web sitesinde, PotCoin “marihuana severlerin birbirleriyle etkileşime geçmeleri, karşılıklı alışveriş yapmaları, iletişim kurmaları ve bitki yetiştirmelerine olanak tanıyacak şekilde internet üzerinden gönderilebilen dijital paralar” olarak tanımlanıyor. Kripto paranın piyasa değeri 25 milyon 850 bin doları aşmış durumda.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN