Uzmanlar 'Bu seviyelere hazır olun' diyerek altın için uyardı: Eylül ayında uçuşa geçecek

Uzmanlar 'Bu seviyelere hazır olun' diyerek altın için uyardı: Eylül ayında uçuşa geçecek

Altın fiyatlarındaki hareketli dalgalanma ekonomistlerin gündeminde. Geçtiğimiz son 3 haftada düşüşte olan altın fiyatları, Fed'in faiz kararı sonrası yükselişe geçti. ABD'de enflasyonun son 41 yılın zirvesine ulaşması ve uygulanan faiz politikaları piyasaları resesyona sürüklüyor. Ekonomistler ise bunun durgunluğa neden olacağını belirtirken, altın fiyatları için şaşırtan tahminlerde bulundular.

Altın fiyatları artan enflasyon rakamları ve uygulanan para politikaları ile baskılanmış durumda. Son üç ayda düşüşte olan altın fiyatları, FED faiz kararı ile yükselişe geçti. Ekonomistler ise bu yükselişlerin devam edeceğini ve piyasaların resesyon ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Sarı metallerin bu durgun piyasa şartlarında uçacağını belirten uzman ekonomistler, Eylül ayına dikkat çekerek altın fiyatları için seviye verdiler.

RESESYON DÖNEMİNE GİRDİK

Küresel piyasalarda resesyon tartışmaları gündem olmuş durumda. Özellikle Fed'den gelen faiz kararları ve uygulanan para politikaları ekonomistlerin bölünmesine neden oldu. Piyasalarda karamsarlığın hakim olduğunu belirten ekonomistler, yatırımcıları uyardı.

Merakla beklenen Fed faiz kararı açıklandı. Açıklanan kararla Fed faizi yüzde 75 baz puan artırdı. Aynı zamanda Fed sıkılaştırılmış para politikalarını uygulamaya devam ediyor. Yatırımcılar ise bu uygulamalarının etkilerinin nasıl olacağı.

“ALTININ YÜKSELİŞİNİ SINIRLAYACAK”

Analistler altının 2 bin dolara kadar geri döneceği konusunda uyarılarda bulundu. ABD Ticaret Bakanlığı’nın temel Kişisel TÜFE!s, enflasyonun %4,8 ile 40 yılın en yüksek seviyesine yakın olduğunu belirten ünlü ekonomist Phillip Streible, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Enflasyon sıcak kalırsa, Fed agrasif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek. Bu durum da altının yükselişini sınırlayacak.”

kapak-25.jpg

"ALTIN FİYATLARI İÇİN RALLİ DÖNEMİ BAŞLADI"

Analistler Fed'in kararı ile hızlandırılmış bir ralli dönemine girildiğini belirterek, altın fiyatları için şu açıklamalarda bulundu:

“FED beklentilerindeki yeniden fiyatlandırmanın sarı metalde devam eden çıkışları şiddetlendireceğini düşünüyoruz. Bunun da fiyatların düşmesine yol açacağını tahmin ediyoruz. Bu yüzden altında taktiksel bir short pozisyonuna gidiyoruz. Altın fiyatları domino taşları gibi düşüyor. Ancak büyümedeki yavaşlama eğilimi göz önüne alındığında, Başkan Powell büyük bir Eylül artırımını verilere bağlayarak tüm varlıklarda kısa vadeli bir ralliyi hızlandırdı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN