Varlık Fonu Genel Müdürü'nden milletvekillerine: Varlık Fonu'nu ailem de anlamadı

Varlık Fonu Genel Müdürü'nden milletvekillerine: Varlık Fonu'nu ailem de anlamadı

Türkiye Varlık Fonu raporları ilk kez Meclis'e sunuldu. Denetim raporlarıyla ilgili milletvekilleri kaygılarını anlatırken, TVF Genel Müdürü Sönmez "Varlık Fonu'nu henüz ailem dahil birçok kişi anlamadı. TVF banka değildir, Hazine değildir, Merkez Bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) raporları ilk kez Meclis'e sunuldu. TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, Varlık Fonu'nu ailesi dahil birçok kişinin henüz anlayamadığını açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) bağımsız denetim raporları kurulduğu 2016 yılından bu yana ilk kez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. 2016 ve 2017 yılı denetim raporlarının tartışıldığı komisyonda 2018 yılı raporları da istendi.

"TVF SAYIŞTAY TARAFINDAN DENETLENMELİ"

TVF Genel Müdürü Sönmez, 2018 yılı denetim raporlarını da kasım ayına kadar Meclis'e getireceklerini belirtirken, MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, TVF'nin bir kamu kurumu olduğunu, bu nedenle denetimin bağımsız kurumlarca değil kamu adına denetim yapan Sayıştay tarafından yapılması gerektiğini, bu konuda adım atılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Genel Müdür Sönmez, TVF'yi ailesi dahil birçok kişinin henüz anlayamadığını belirtirken milletvekillerine TVF'yi "TVF banka değildir, Hazine değildir, Merkez Bankası değildir, özelleştirme idaresi değildir" diyerek anlatmaya çalıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN