Vatandaş, 'Ekonomik sorunları ne iktidar, ne muhalefet çözer' dedi

Vatandaş, 'Ekonomik sorunları ne iktidar, ne muhalefet çözer' dedi

Metropoll Araştırma'nın yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasına göre iktidarın ekonomik sorunları çözemeyeceğini düşünenlerin oranı yüzde 55. Muhalefet partilerinin iktidara geldiklerinde sorunu çözebilir mi sorusunun cevabı ise yüzde 45 oranında 'hayır' oldu.

Döviz gündemi vatandaşlar ve siyasiler tarafından dikkatli şekilde takip edilirken Metropoll Araştırma'nın Eylül ayında yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasının sonuçları dikkat çekti. Vatandaşlar ne iktidarın ne de muhalefetin ekonomik sorunları çözebileceğine inanıyor.

Araştırmaya göre hükümetin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunları çözeceğine inananların oranı yüzde 41 düzeyinde.

Cumhur İttifakı partilerinin tabanına yönelikte yapılan araştırmaya göre ise AK Parti tabanının yüzde 69'u, MHP tabanının yüzde 59'u iktidarın ekonomik sorunları çözemiyeceğini düşünüyor.

Ekonomik sorunların çözülemeyeceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 55 olarak belirlendi.

Öte yandan muhalefet partilerinin konuya dair çözüm getirip getirilmeyeceğinin sorulduğu araştırmada ortaya çıkan sonuç düşündürdü.

Muhalefet partilerinin iktidara geldiklerinde halkın ekonomik sorunlarını çözebileceğine inananların oranı yüzde 46 seviyesinde kaldı. Çözemeyecekleri düşünenlerin ise oranı yüzde 45 oldu. Yüzde 9 ise bu soruya cevap vermedi ya da fikrinin olmadığını söyledi.

basliksiz-1.jpg

'BÖYLE ÇARESİZLİK YAŞANMADI'

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sancar, "Ülkemiz böyle bir çaresizlik yaşamamıştı diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Peki muhalefet çözebilir mi? İktidar oy kaybederken niye muhalefet partileri oylarını artıramıyorlar sorusunun net cevabı.

Ülke sorunları çözmek politikacıların asli görevidir. Çok garip şekilde Türkiye’de sadece iktidar sorunu yok neredeyse aynı seviyede muhalefet sorunu da var. Bir asırdır ülkemiz böyle bir çaresizliği yaşamamıştı."


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN