Euro darbesi! Selçuk Geçer öyle tahmin verdi ki... Dengeler değişiyor

Euro darbesi! Selçuk Geçer öyle tahmin verdi ki... Dengeler değişiyor

Dolar yeniden yükseliş trendine geçerken, Euro ile arasındaki fark da hızla açıklamaya başladı. Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolar için uyarı yaparken, emtialar için yıl sonu tahminlerini verdi. Geçer, BDD ve DİBS hamlelerinin yarattığı etkileri de analiz etti. Peki dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar/Euro paritesinde dengeler değişiyor mu? İşte Selçuk Geçer'den kritik açıklamalar.

Doların yıl sonunda 25 lirayı göreceğini ifade eden Selçuk Geçer, Dolar/Euro dengesinin de bozulacağını ifade etti. Dolar için yeni senaryoyu açıklayan Geçer, "Önce çıkaracaklar sonra düşürecekler" hamlesinin yapılacağını belirtti. İşte dolar ve euro yatırımı yapacaklar için Selçuk Geçer'den yeni analizler.

dolar-1-001-001.jpg

KONTOLDEN ÇIKTI HER ŞEY

"20 Aralık operasyonundan sonra 14 liradan tekrardan 18'e çıktı. Yapmayın insanları büyük zarar uğratıyorsunuz. Bugünkü 18 lira Aralık'taki 12 lira. Nass var demeye başlarsa anlayın ki kuru önce 26'ya götürecekler sonra oradan vuracaklar 18'e düşürecekler. Sonra nasıl indirdik diyecekler. DİBS'i açıkladılar bakın ne oldu. Kırılganlıklar sadece cari açıkla sınırlı değil. Döviz açıkları var şirketlerin.. Onları batırma derecesine görülebilir. Enflasyon aldı başını gidiyor. Hiçbir şey kontrollerinde değil. Seçim zamanında hükümetin zaman kazanma dışında bir şey yok."

DOLARIN YIL SONU TAHMİNİ KORKUTTU

"Amerika on yıllıklar 3,30'lar seviyesine. En yüksek seviyeler. Dolar endeski 105'in kıyısında. Sona 110'u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105'e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa Yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (53)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
53 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN