Bu Zam Mutfak Tüpünü Elinizde Patlatır! İşte Tencere Kaynatmayan Mutfak Tüpüne Gelen Tarihi Zam

Bu Zam Mutfak Tüpünü Elinizde Patlatır! İşte Tencere Kaynatmayan Mutfak Tüpüne  Gelen Tarihi Zam

Yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle tepeden tırnağa her şeye zam gelmeye başladı. 2022 yılının başından bu yana gıda sektörü başta olmak üzere emlak, enerji gibi diğer sektörlerde gelen zamlardan nasibi aldı. Bunların yanı sıra mutfak tüpüne de dudak uçuklatan bir zam geldi. İşte mutfak tüpüne gelen zam oranı.

Temel gıda ihtiyaçlarına gelen zamlardan sonra ay sonunu zor getiren vatandaşa bir zam haberi de mutfak tüpünden geldi. Çaya gelen zam sonrasında mutfak tüpü de 1 yıl içerisinde yüzde 141 zamlandı. Küçük mutfak tüpü ne kadar? Büyük mutfak tüpüne ne kadar zam geldi? Mutfak tüplerine zam gelecek mi? gibi sorular vatandaş tarafından en çok merak edilen sorular. Peki son zamlardan sonra mutfak tüpünün fiyatı ne kadar oldu? İşte mutfakları derinden etkileyecek mutfak tüpü zam oranı.

tup.jpg

MUTFAK TÜPLERİNE SON 1 YILDA YÜZDE 141 ZAM GELDİ

Yüksek enflasyonla beraber tepeden tırnağa her şeye zam gelmeye başladı. Dolar kurunun tekrardan yükseliş trendine geçmesiyle gıda ürünleri de zamdan nasibi almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde çaya gelen yüzde 43,71 zam sonrası bir kötü haberde mutfak tüpüne geldi. Yapılan 10 liralık zamla beraber 12 kilogramlık mutfak tüpü 301 TL'den 311 TL'ye yükseldi. Son 1 yılda yüzde 141 zamlanan mutfak tüpü vatandaşı da zor duruma soktu. 2022 yılının ilk aylarında 238 lira olan tüpe sene başından bu yana yüzde 30 zam geldi. 5 Nisan 2022 tarihinde 316 lira olan büyük tüpe 6 Mayıs' 2022 tarihinde 15 lira indirim uygulanmıştı. Rusya-Ukrayna krizi ile beraber enerji sektörüne gelen zam sonrası LPG fiyatları yükselirken bu yükseliş mutfaklara kadar sıçradı. Krizden dolayı LPG'ye 10 lira zam geldi.

mavitup.jpg

LPG ZAMMI MUTFAKLARI YAKTI

LPG'de yaşanan yükselişten dolayı mutfak tüpü de zamlandı. 10 yıl önce 65 liradan satılan ev tipi büyük mutfak tüpleri son zamlardan sonra yüzde 386 zamlandı. Geçen yıllarla karşılaştırılan tüp fiyatları sonucunda 2022 yılında mutfak tüplerine gelen zamlardan dolayı ev tipi küçük mutfak tüpünün fiyatı 60 lira 50 kuruşa yükseldi. Rusya-Ukrayna krizi ile başlayan ve yüksen enflasyona yol açan küresel krizin devam etmesi halinde zamların da devamının geleceği öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN