Evler oda oda satılacak! Vatandaşlar artık sokakta mı yatacak? Fiyat artışlar çaresiz bıraktı

Evler oda oda satılacak! Vatandaşlar artık sokakta mı yatacak? Fiyat artışlar çaresiz bıraktı

Bir yılda konut fiyatları yüzde 110 arttı. Artış sonrası ev fiyatları astronomik rakamlara çıkarken ülkenin yarısının asgari ücret sınırında maaşlara çalıştığı Türkiye'de ev almak artık imkansız hale geldi. Ev kiralarının bile bir yılda 3 ile 4 kat arttığını açıklayan kiracılar artık uygun fiyata ev almanın imkansız olduğunu belirterek müteahhitler herhalde oda oda ev satacak diyor.

Mart ayı konut fiyatlarındaki artışların açıklanması ile yaşanan acı tablo gözler önüne serildi. Türkiye ortalamasında evlerin fiyatı metrekaresi 9 bin 502 lira olarak satılıyor. Bu Türkiye ortalaması ile zaten ev alamayan vatandaşların büyük şehirlerde ev sahibi olması artık imkansız. Ev almanın hayalini bile kurmanın haram edildiği ülkede kiracılar oda oda kiralanan ev gördük şimdide oda oda satılan evleri göreceğiz diyerek yaşanan fiyat artışına isyan ettiler.

MERKEZ BANKASI VERİLERİ BİLE ACI TABLOYU GİZLEMEYE YETMİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mart ayı konut fiyatlarındaki artışı paylaştı. Bankanın paylaşımlarına göre İstanbul'da konut fiyatları uçuşa geçti. İstanbul'da ev fiyatları yüzde 122 Ankara'da yüzde 111 İzmir'de yüzde 105 oranında arttı. Sıfır evlerin fiyatları ülke genelinde ortalama yüzde 116 artarken yeni olmayan evlerin fiyatları ise yüzde 109 oranında arttı.

ev-konut.jpg

KONUT FİYATLARINDA EN FASLA ARTIŞ İSTANBUL'DAN SONRA MUĞLA VE ANTALYA'DA OLDU

Ev almak isteyenleri en fazla yüzde 139,6 ile Antalya üzdü. Antalya'yı yüzde 129'luk artış ile , Burdur, Isparta bölgesi izledi. Yüzde 122'lik artışla Aydın, Denizli, Muğla bölgesi de vatandaşların yüzünü güldürmedi. İstanbul'da ise konut artışı yüzde 122 oldu.

BELEDİYELER ARACILIĞI İLE SOSYAL KONUT YAPILSIN

Fiyatlardaki yükseliş nedeniyle ev alamayan vatandaşlar belediyeler aracılığı ile iktidarın yurt genelinde uygun fiyata evler yapmasını ve ev alamayan vatandaşların da uygun fiyata ucuz konutlara kavuşmasını istiyor. Konut satın alamayacak durumda olan vatandaşlarında kiralık sosyal konutlardan yararlanmasını istiyor. Barınamıyoruz platformu tarafından oluşturulan organizasyonda konut sahibi olmak isteyenlerin ve ya kiracıların yaşadıkları yollar anlatılacak ve çözüm önerileri istenecek.

KONUT ALMAK İSTEYENLERE DÜŞÜK FAİZLE EV ALMA FIRSATI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından daha önce duyurulan konut finansman paketlerinden nasıl faydalanacağına dair düzenlemenin detaylarını paylaştı. Hazırlanan pakete göre konut almak isteyen vatandaşlara 0.89, 0.99 faizle konut kredisi verilecek. Pakete dair detayları da krediden ilk evini alacakların yararlanacağı belirtiliyor. Ucuz konut paketinin zor durumda kalan müteahhitleri kurtaracağı eleştirileri de yapıldı. Eleştirilerde inşaat firmalarının elinde kalan konutların pazarlanmasının amaçlandığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN