SUV meraklısına müjde! ÖTV yasası sıfır araç sahibi yapacak

SUV meraklısına müjde! ÖTV yasası sıfır araç sahibi yapacak

Yaşanan küresel ekonomik kriz ve çip krizinden dolayı sıfır araç modellerinde fiyatlar el yakarken ikinci el otomobiller de sıfır araçlarla yarışmaya başladı. Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar da araç alımını büyük oranda yavaşlattı. Tüm bunlar yaşanırken sıfır araç hayali kuranlar için yeni bir müjde geldi. ÖTV yasasıyla artık sıfır araç almak hayal olmaktan çıkıyor. İşte detaylar.

Çip kriziyle beraber araç fiyatlarında güncellemeye giden otomotiv sektörü 2022 yılında satış konusunda durgunluk yaşıyor. Sıfır araçlarla beraber ikinci el araçların da fiyatları cep yakarken, akaryakıt fiyatlarının zamlanması da vatandaşı derinde etkiledi. Araç almak isteyenler hayallerini başka bahara ertelerken, Meclis'ten elektrikli otomobillere yönelik ÖTV hamlesi geldi. İşte herkesi araç sahibi yapacak o yasa.

sifirarac.jpg

SIFIR ARAÇ VE İKİNCİ EL ARAÇ ALACAKLARA MÜJDE

Sıfır araç alımında büyük bir gerileme yaşanırken, gelen zamlar ikinci el araç piyasasını da etkiledi. Tofaş, Şahin gibi modellerin ikinci el fiyatları 50 bin lirayı buldu. Vatandaş düşük modellere yönelirken, sıfır araç almak isteyenler ise bu hayallerini erteledi. Otomotiv sektöründe yaşanan bu gerilemeye ilişkin Meclis'ten elektrikli araçlara yönelik bir geldi.

firioto.jpg

ÖTV YASASI FİYATLARI ETKİLEYECEK

Geçtiğimiz dönemlerde meclise elektrikli otomobillerdeki ÖTV oranının düşürülmesi gelen yasayla beraber bu hamleyle fiyatlara ciddi bir indirim olacağı öngörülüyor. Özellikle sıfır SUV modellerde alım gücünün yükselmesi planlanırken bu indirimin ikinci el araçlara da yansıması bekleniyor. Böylelikle otomotiv sektöründe rekabet daha da kızışacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN