Vodafone’dan ekonomiye 528 milyon TL katkı

Vodafone’dan ekonomiye 528 milyon TL katkı

Vodafone’un ayrıcalıklı hizmet tarifesi Red, kullanıcılarına son bir yılda 528 milyon TL’lik fay- da sağladı. Müşteriler bu süreçte toplam 46 milyon GB interneti ek ücret ödemeden kullandı.

ALİ YILDIRIM | İZMİR

Mobil internet kullanımı 2 yıl öncesine göre 2.5 kat artan Red’liler, normal bir faturalı tarife kullanıcısına göre 3.2 kat daha fazla internet kullandı. Red’lilerin aylık ortalama data kullanımı 20 GB’ı aştı. Konuşma süresi, 51.4 milyar dakikaya, SMS sayısı ise 2.7 milyara ulaştı.

Red’in İzmir’de düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “Red, sadece tarifelerden oluşan bir dünya değil. Müşterilerimizin uçtan uca iletişim ihtiyaçlarını karşılar- ken, onlara seyahatten ulaşıma, eğlenceden yeme içmeye kadar pek çok alanda birçok ayrıcalık sunuyoruz. Bu ayrıcalıklarla ülke ekonomisine de önemli katkı sağlıyoruz. Red dünyamızı baştan aşağı yeniledik ve yeni marka söylemimizi ‘Vodafone Red Ayrıcalıklarla Dolu’ olarak belirledik” diye konuştu.

Red’liler bir yılda internetinden yemeden sosyal medyada 3.5 milyon gün vakit geçirdi, mesajlaşma uygulamalarında yaklaşık 40 milyar mesaj attı, müzik uygulamalarında 138 milyon şarkı dinledi, YouTube’da 3 milyon video izledi, eğlence uygulamalarında 110 bin bölüm dizi izledi.

Bununla birlikte, 2021 sonundan beri yeni gelen Red’lilere sunulan 3 ve 6 aylık hediye Netflix ve Amazon Prime Video üyeliğinden yaklaşık 25 bin abone yararlanarak toplam 2.4 milyon TL fayda elde etti. Seçili tarifelerde olan Red’liler, 40’tan fazla ülkede 4 gün boyunca ek ücret ödemiyor ve yurtiçi tarifelerini kullanır gibi seyahat edebiliyor. Bu kullanıcılar ayrıca 23 Vodafone ülkesini ayda 120 dakika ücretsiz arayabiliyor.

'FİYATLARIMIZ ENFLASYONUN ALTINDA KALIYOR'

Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şu an toplam faturalı müşterilerin yaklaşık yüzde 50’sinin Red’li olduğunu, yeni gelen müşterilerin yaklaşık yarısının Red’i seçtiğini bildirdi. Fiyat tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Şahin, 12 ay ya da 24 ay kontratlı olduğu için fiyat ayarlaması yapılan müşterilerin yeni müşteriler ya da kontratı biten müşteriler olduğunu, bu durum- larda da yapılan fiyat ayarlamasının enflasyonun altında bulunduğunu kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN