Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den yeni binaya övgü: Artık her savcının kendi odası var

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den yeni binaya övgü: Artık her savcının kendi odası var

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, iştirak ettiği 10. Başsavcılık Forumu'nda, adalete erişimde yaptıkları çalışmalardan ve düzenlemelerden bahsederek yeni Yargıtay binasını "Eskiden savcılar 2-3 kişi aynı odada oturuyordu. Ancak şu anda her savcının kendi odası var. Çok nezih bir ortam var" sözleriyle övdü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 16-18 Haziran tarihlerinde Filistin’in Ramallah kentinde, "Etkin ve Yetkin Adalet Hizmetine Erişim" başlığıyla düzenlenen 10. Başsavcılık Forumu’na katıldı. Filistin Başsavcılığı'nın bu yıl İtalya Başsavcılığı ile ortaklaşa düzenlediği ve 15 ülkeden yargı mensuplarının katıldığı etkinlikte konuşan Şahin, forum kapsamında adalete erişim konusunda alternatif çözüm yollarını tartıştıklarını kaydetti.

'ADALETİN İŞ YÜKÜNÜ AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Şahin, forumda, "adaletin iş yükünün, mahkeme aşamasına gelmeden, uzlaşıyla ve arabuluculuk yöntemleriyle nasıl azaltılabileceği konusunda sunumlara yer verildiğini" kaydederek, "Yargıtay Genel Sekreterimiz adalete erişim konusunda Yargıtay uygulamalarını anlattı. Herkes kendi ülkesindeki adalete erişim konusunda ne gibi uygulamalar var bunları paydaşlarıyla, diğer ülkelerin başsavcıları ve yargı makamlarıyla paylaştı" dedi.

'İŞ YÜKÜ 92 BİN DOSYAYA İNDİ'

Yargıtay’ın iş yükü, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosya sayıları konusunda yaptıkları çalışmalara da değinen Şahin, "Geçtiğimiz perşembe günü itibarıyla Yargıtay Başsavcılığımızdaki iş yükü 92 bin dosyaya indi. Aşağı yukarı her ay ortalama 15 bin dosya geliyor. Buna rağmen iş yükümüz 92 bine kadar indi" dedi.

Şahin, 50 binden az dosya hedeflediklerini kaydederek, "100 binin altına indik. Yıl başına doğru da 50 binin altına indirmeye gayret göstereceğiz" diye konuştu.

y.jpgYargıtay Hizmet Binası

'ÇOK NEZİH BİR ORTAM VAR'

Şahin, Yargıtay'ın Ankara Ahlatlıbel'de inşa edilen ve 1 Eylül 2021’de açılışı yapılan yeni hizmet binası için de, "Eskiden savcılar 2-3 kişi aynı odada oturuyordu. Ancak şu anda her savcının kendi odası var. Çok nezih bir ortam var ve çalışma şartlarına daha müsait" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN