Yasin Demir: Yeme-içme sektöründeki mimari tasarım, satışları etkiliyor

Yasin Demir: Yeme-içme sektöründeki mimari tasarım, satışları etkiliyor

Yeme içme sektöründeki mimari tasarımın satışlara doğrudan etkisi bulunduğunu ifade eden YAD Mimarlık Kurucusu Yasin Demir, “Biliyorsunuz insanlar bir mekana oturduklarında, kendilerini o mekanda rahat hissetmek ister. Bu nedenle bir işletmenin mimari tasarımı satışları doğrudan etkiliyor. Pek çok sektörde durum bu şekilde olmasına rağmen yeme-içme sektöründe, bu durumun etkisinin çok daha fazla olduğunu görüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Yasin Demir, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Yeme-içme sektöründe görsellik çok önemli. Bir lezzeti çok özel bir ortamda deneyimleyen bir kişi, o mekana sık sık gitmek ister. Bu nedenle mekan tasarımının titizlikle yapılması oldukça önemli. Biliyorsunuz mimari çalışmalar içerisinde konsept tasarımlar da bulunuyor. Birçok işletme, konsept tasarımlara yöneldiği için birbirinden farklı ve özgün mekanların ortaya çıktığını söyleyebilirim.”

“MİMARİ TASARIMIN İLGİ ÇEKİCİ OLMASI GEREKİYOR”

Mimari tasarımın sahip olduğu özelliklerle ilgi çekici olması gerektiğini ifade eden Yasin Demir, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“İşletmelerin tercih edecekleri mimari yapıların dikkat çekici özellikleri sahip olması önemli. Çünkü müşteri, bulunduğu ortamda rahat etmek ve kendisini mutlu hissetmek ister. Bu bağlamda özellikle işletmeler için yapılacak projelerde müşteri gözünden de olaya bakmakta fayda var. Son dönemlerde pek çok işletmenin bu hususa dikkat ettiğini ve çok özel atmosfere sahip alanlar oluşturduklarını gözlemliyoruz. Bu gerçekten çok önemli ve değerli. Mimari tasarım aslında doğrudan satış oranlarına etkide bulunuyor.”

“İNSANLAR FARKLI BİR ATMOSFERDE BULUNMAK İSTİYOR”

İnsanların yeme içme mekanlarında özgünlük aradığını belirten Yasin Demir, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“Son dönemlerde mimarlık alanında yenilikçi ve teknolojik yöntemler kullanılıyor. Özgün alanlar oluşturabilmek için yenilikçi tekniklerden yararlanmak gerçekten çok önemli. Birbirine benzemeyen yapılar, insanların kendisini çok daha özgür ve mutlu hissetmesini sağlıyor. Bu nedenle son zamanlarda işletmelerin özgün yapılar için mimarlık desteği aldıklarını gözlemliyoruz. İşletmelerin farklı mimari konseptler oluşturmaları, satış oranlarını da paralel şekilde etkiliyor. Mekanda kendisini rahat hisseden bir kişi aynı mekana tekrar tekrar gelmeye başlıyor. Dolayısıyla satış oranları ve mekanların konseptleri arasında bir ilişki olduğunu söyleyebilirim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN