Yatırım fonlarına büyük talep: Son 4 ayda yüzde 40'ı aştı

Yatırım fonlarına büyük talep: Son 4 ayda yüzde 40'ı aştı

Türkiye'de işlem gören yatırım fonlarına talep günden güne artarken, kasım sonu itibarıyla yatırım fonlarının toplam değeri 113.6 milyar lira oldu. Yılbaşından bu yana yatırım fonlarının portföy değeri yüzde 114.6 artış gösterirken, son 4 aylık artış yüzde 40'ı aştı.

Türkiye'de yatırım fonlarına talep daha da arttı. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, son 4 ayda yatırım fonlarının fon adedi ve portföy değerindeki artış dikkati çekti.

Yılbaşından bu yana yatırım fonlarının portföy değeri yüzde 114.6 artış gösterirken, son 4 aylık artış yüzde 40'ı aştı.

KASIM SONUNDA YÜZDE 40'LIK ARTIŞ

Bu yılın temmuz sonunda yaklaşık 81 milyar lira olan yatırım fonlarının portföy değeri, kasım sonu itibarıyla yüzde 40.3 artışla 113.6 milyar liraya ulaştı.

Söz konusu rakam, yılbaşında yaklaşık 53 milyar lira seviyesinde bulunuyordu. Yatırım fonları adet bazında da yükseliş eğiliminde hareket ederek yılbaşından bu yana yüzde 40.8'lik artış sağladı.

Yılın ilk 7 ayında fon adedi bazında azalış trendi gözlemlense de son 4 aydaki yüzde 44.3'lük artış bu gerilemeyi fazlasıyla telafi etti. Yılın başında 833 milyar olan toplam fon adedi, kasım sonu itibarıyla 1 trilyon 173 milyar adede ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN