Yatırım fonu kararı etkisini çabuk gösterdi: Bitcoin 60 bin dolara yaklaşıyor!

Yatırım fonu kararı etkisini çabuk gösterdi: Bitcoin 60 bin dolara yaklaşıyor!

Kripto para piyasasının devi Bitcoin, altı ayın ardından yeniden kritik 60 bin dolar sınırına ulaştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto varlığı bulunan fonlara ilişkin uyarı metnine olumlu geri dönüşü kripto para piyasasının yükselişini hızlandırdı.

Karar sonrası Bitcoin, saat 16.30 itibariyle 59 bin 800 dolar civarında hareket ediyor.

Diken'in aktardığına göre; ETF olarak bilinen borsa yatırım fonları, hisse senedi, tahvil ve bono gibi farklı yatırım araçlarının bulunduğu bir endeksi baz alarak işliyor. Borsalarda işlem gören bu yatırım fonları, baz aldığı endeksin performansına göre kazanç ya da kayıp ortaya koyuyor.

Bitcoin ETF’i özelinde de, yatırımcılar doğrudan kripto para almak yerine Bitcoin’in değerindeki değişime göre kazanç sağlayabilecek bir ürün almış olacak. Yatırımcılar, kripto piyasasındaki belirsizlikten de uzak durup yatırımcıları korumaya dönük mevcut yasalara tabi olacak.

NE OLMUŞTU?

Bu sene güçlü bir boğa dönemi yaşayan Bitcoin, 14 Nisan’da 64 bin 813 dolar ile tarihin en yüksek seviyesini görmüş ardından başlayan düşüş dalgasıyla 28 bin dolarlı seviyelere kadar inmişti.

Bitcoin, her ne kadar Çin’in yeni yasak kararları ile sarsılsa da, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell’ın ekim ayı başında kripto paraları yasaklama niyetlerinin olmadığı yönündeki açıklamaları sonrası yeni bir çıkış dalgası yakalamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN