Yeni Mercedes-Benz A Serisi tanıtıldı! Makyajlı model, gideni aratmıyor

Yeni Mercedes-Benz A Serisi tanıtıldı! Makyajlı model, gideni aratmıyor

Son yıllarda sedan versiyonunun da gelmesiyle Mercedes'te varlığı daha da dikkat çeken A serisi, eskiyen teknolojik özelliklerinden kurtularak daha kendine özgü ve agresif bir tasarıma sahip oldu. 2023 yılı için önemli değişiklikler getirilen A serisi, LED stop gibi özellikleri de sonunda standart hale getirerek gelişen çağa da ayak uydurmayı unutmadı.

BARAN BEKİ | KARAR

Bazı kişiler için yeni A serisinin makyajlanması iyi bir şey gibi görünse de aslında bu, Mercedes için oldukça cesur bir adım. Bunun sebebinde ise bu modelin aslında oldukça sevilmiş olması yer alıyor ve bir nebze daha uygun bir fiyat etiketine sahip olması, 2018'den sonra gelen A serilerini ailenin sevilen kardeşi konumuna yükseltmişti. Mercedes yeni A serisinde, güncellenen teknoloji ve yeni dış tasarımıyla, zaten beğenilmiş olan bir modeli değiştirme kararı aldı.

yeni-a-serisi-farlar.jpg

YENİ DİFÜZÖR VE ARKA STOPLAR GELDİ, ÖN IZGARA DEĞİŞTİ

Avrupa'da oldukça beğenilen model, 2021 yılında İngiltere'de en çok satılan Mercedes modeli olmuştu. Sonunda görücüye çıkan yeni A serisi ise, hatchback ve sedan modellerinde önemli değişiklikler geçirdi. Arka tarafta yeni bir difüzöre kavuşan model aynı zamanda standart olarak gelen LED stoplarına da kucak açtı. Ön tarafında da değişiklik gören model, ızgara tasarımında yeniden şekillendirmeye giderken ön tamponda yer alan alt ızgara tasarımı ise daha agresif çıkışlara sahip oldu. Çıkışların sahte olduğu ise fotoğraflardan dahi anlaşılabiliyor fakat en azından daha agresif olmuşlar. Genel olarak daha agresif ve oturaklı görünen ön tasarım, birçok kişiyi de sevindirecek gibi görünüyor.

YENİ OPSİYONLAR, YENİ EĞLENCE SİSTEMİ

Opsiyonları da zenginleşen yeni A serisi, dört seçeneği bulunan ve büyüklüğü 19 inçe kadar çıkan yeni jant tasarımlarına, kabin içerisinde ise mat ve metalik dokunuş seçeneklerine sahip. Direksiyonunda da Nappa deri döşemesi gibi ayrıntılar bulundururken eğlence sisteminde de güncellemeye giderek yeni bir MBUX bilgi eğlence sistemini kullanıcıların hizmetine sunuyor.

0-100 HIZLANMASI 6.3 SANİYE

Hybrid motorların yeni araçlarda bir standart hale geldiği günümüzde de ailenin sevilen kardeşi, içten yanmalı motoruna ek olarak gelen 48V'luk elektrikli motoru sayesinde ekstradan 13 bg üretebiliyor. DC şarj desteğiyle de 22kW'a kadar hızlı şarj özelliği sunuyor. Modele göre 7 veya 8 ileri çift kavramalı bir şanzımana sahip olan yeni A serisi, 221 beygirlik A250 modelinde 0-100 kmh/sa hızlanmasını 6.3 saniyede gerçekleştirilebiliyor ve maksimum 250 kmh/sa hıza çıkabiliyor.

yeni-a-serisi.jpg

SADECE ELEKTRİKLİ MOTORUYLA 80 KİLOMETRE GİDEBİLİYOR

Öte yandan, aracın elektrikli motoru ise DC hızlı şarj özelliğiyle beraber 25 dakikada sıfırdan yüzde 70'e kadar şarj olabilecek ve hatchback modeli için 80, sedan modeli için ise 82km tamamen elektrikli motoruyla gidebilecek. Artık tüm modellerinde hybrid özelliği bulunduran yeni A serisi benzinli modellerinde, A 220 modeline kadar 1.3 litrelik bir hybrid motor kullanırken A220 ve sonrasında ise 2.0 litrelik dört silindirli bir motor kullanıyor. Dizel versiyonlarında ise standart olarak 2.0 litrelik bir motor sunuluyor fakat en düşük halinde 114 beygir üretebilen bu motor, A 220 d modelinde 188 beygirlere kadar çıkabiliyor.

mercedes-amg-a-45-s.jpg

MİNİ CANAVARLAR AMG GT'Yİ ANDIRIYOR

Ailenin daha hırçın üyelerine gelindiğinde ise, A35 modeli hatchback ve sedan formunda satın alınabilirken A 45 S ise sadece hatchback versiyonuyla satışta olacak. Öte yandan, yeni A 45 S ise sahip olduğu yepyeni agresif detaylarıyla AMG CLA 45 S'in yanında çok daha iddialı duracak gibi görünüyor. Yeni modellerinde ise bu minik canavarlar A 45 modelinde 415 beygir güç üretecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN