Yıldız Holding: O konuşma Cumhurbaşkanı'na cevap değil

Yıldız Holding: O konuşma Cumhurbaşkanı'na cevap değil

Yıldız Holding, iş insanı Murat Ülker'in zincir marketlere yönelik 'fahiş fiyat' iddialarıyla ilgili değerlendirmelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'denetimlerim artırılacağı' sözlerinden önce yapıldığını açıkladı. Açıklamada, "Erdoğan'a cevap yorumları kesinlikle art niyetlidir" denildi.

İş insanı Murat Ülker geçen pazartesi günü (21 Eylül) basın mensuplarına, 'fahiş fiyatlar' hakkında açıklamada bulunarak, zincir marketlerin artışların sebebi olarak gösterilmesinin yanlış olacağını söyledi. Söz konusu değerlendirme bazı medya kuruluşlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'zincir marketlere yönelik fahiş fiyat denetimlerinin artılacağı' sözlerine cevap olarak yer aldı.

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada ise Murat Ülker'in zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin söylediklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddiaların kesinlikle art niyetli olduğu belirtildi.

'ERDOĞAN'A CEVAP İDDİASI ART NİYETLİDİR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz günlerde Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Ülker’in basın buluşmasında bir gazeteciye verdiği yanıt sonrası, kamuoyunda bilgi kirliliğinin ve yanlış anlaşılmaların önüne geçme zorunluluğu doğmuştur.

Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisi bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından günler önce yapılan bu değerlendirmenin; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetlidir.

Sayın Murat Ülker, çok daha önce yapılan toplantıda Yıldız Holding perakende grubunun enflasyon rakamlarının altında bir fiyat politikası izlediğini vurgulamış ve mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN