YouTube'dan TikTok hamlesi

YouTube'dan TikTok hamlesi

YouTube, kısa video özelliği olan Shorts üzerinden içerik üreticilerinin de reklam gelirinden pay almaya başlayacağını duyurdu. YouTube'un bu hamlesi TikTok ile arasındaki rekabette önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube, Shorts içerik üreticilerinin reklam geliri üzerinden kazanç sağlama imkânı sunacak. YouTube, gelir paylaşımı programıyla 90 gün içinde Shorts'ta 10 milyon izlenme alan içerik üreticilerine gelir sağlama başvurusu hakkı verecek. Platform, içerik üreticilerine reklam gelirinden yüzde 45'lik bir pay vermeyi planlıyor.

Bununla birlikte Shorts'ta paylaşılan içeriklerde de diğer video paylaşımları gibi reklamların çıkması bekleniyor. Daha önce kısa video paylaşım platformları Vine ve TikTok'ta benzeri bir uygulamaya başvurulmamıştı.

YouTube'un söz konusu hamlesi, TikTok ile arasındaki rekabette önemli bir adım olarak öne çıkıyor. YouTube Shorts'ta para kazanmaya başlamak için 90 gün içinde 10 milyon görüntülenmeyi yakalamanız gerekecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN