Yurt dışı üretici fiyat endeksi düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi düştü

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, yurt dışı üretici fiyat endeksi, 2018’in Aralık ayında yüzde 1,32 düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Aralık ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) verisini açıkladı.

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2018 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,32 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 33,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,45 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,70 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,94, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 1,31 düşüş olarak gerçekleşti.

EN FAZLA DÜŞÜŞ KOK VE RAFİNE PETROL ÜRÜNLERİNDE 

Bir önceki aya göre en fazla düşüş; yüzde 17,65 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 2,50 ile ana metaller, yüzde 2,40 ile diğer madencilik ve taşocakçılığı ürünleri sektöründe gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Aralık ayında en fazla aylık düşüş yüzde 17,65 ile enerji mallarında gerçekleşti.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN