Yurt dışından getirilen telefonlara ne kadar harç ödeniyor? Vergiler artırıldı

Yurt dışından getirilen telefonlara ne kadar harç ödeniyor? Vergiler artırıldı

Ülke içinde çok pahalı olan cep telefonlarını yurt dışından almak isteyenlere kötü haber geldi. Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle vergiler artırıldı. Peki yurt dışı cihazlarına ne kadar vergi uygulanacak? İşte detaylar…

 

Vergilerin yüksek olmasından dolayı yurtdışından aldıkları telefonları Türkiye’ye getirerek kullanmak isteyen vatandaşlara kötü haber Cumhurbaşkanının kararnamesi ile geldi. Yapılan vergi artışlarıyla birlikte yurt dışından getirilen cihazlara ek vergi konuldu. İşte tüm bilgiler…

YURT DIŞI VERGİ HARÇLARI NE KADAR?

Son yıllarda vergilerin oldukça artması ile yurtdışından telefon getirme işi cazibesini kaybetmeye başlamıştı. Yapılan son zamlarla birlikte yurtdışı telefon fiyatlarıyla yurt içi fiyatları denk hale gelmeye başladı.

2020 için yapılan vergi zammı adeta parmak ısırttı. Geçtik senelere göre oldukça fazla olan vergi miktarlarıyla artık yurt dışından telefon getirmenin cazibesi kalmadı.

2020 yılının ilk gününden itibaren yürürlüğe girecek olan kanun ile yurt dışından getirilecek olan telefonlara ödenecek harç 618,65 TL’den 1500 TL’ye yükseltildi.

Yalnız bu kadarıyla da kalmadı. Yurtdışından getirilen telefonlar, pasaportlara da işlenmesi gerekiyordu.

19-11/09/5d315830c03c0e1ef03979f6-1.jpg

Yapılan vergi artırımlarından pasaport harçları da nasibini aldı. BTK ve pasaport kaydı için ödenmesi gereken miktar da 1500 liradan 1838 liraya çıkartıldı.

DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYIN

PASAPORT SAHİBİNİN ADINA ALINAN NUMARA İLE KULLANILABİLECEK

Yetkililer yurtdışından telefon getirmenin önüne geçebilmek için vergi ve harç artırımlarının yanında farklı uygulamalar da getirdi.

Bunlardan biri de yurtdışından getirilen telefonu sadece üzerine kaydedilen pasaportun sahibinin adına alınmış bir hat ile kullanılması şartı getirmişlerdir.

YURT DIŞINDA 5 BİN TL, TÜRKİYE’DE 11 BİN TL

Günümüzün en popüler ve en çok satan telefonu iPhone’un çıkan son modeli yurtdışında 999 dolar yani yaklaşık 5750 TL iken, Türkiye’de vergilerin ve harçların eklenmesiyle birlikte 11 bin TL’ye satılıyor. Türkiye’de telefonun fiyatından fazla vergi ödemesi bulunmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN