Ziraat Bankası genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Şartlar belli oldu

Ziraat Bankası genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Şartlar belli oldu

Ziraat Bankası, genç çiftçilere tarımı ve hayvancılığı desteklemek adına ‘Genç Çiftçi Kredisi’ adı altında kredi veriyor. Daha önce devlet tarafından 30 bin tl’ye kadar hibe alan genç çiftçiler bu sefer de ziraat bankası kredisi kullanabilecek. Peki ‘Genç Çiftçi Kredisi’ kullanım şartları neler, faiz oranları nasıl, ne kadar kredi kullanılabilecek? İşte detaylar…

 

Hayallerini büyütmek isteyen gençlere Ziraat Bankası el uzattı. Devlet destekli hibe programına ilaveten ziraat bankası da işletme yatırım kredisi olarak gençlere özel ‘Genç Çiftçi Kredisi’ kredi vereceğini açıkladı. Peki kimler bu krediden yararlanabilecek, ne kadar kredi kullanabilecek? Konunun detayları haberimizde…

GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİ NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılmış olan Köye Dönüş projeleri kapsamında devlet genç çiftçilere 30 bin tl’ye kadar hibe vermektedir. Tarım ve hayvancılığı destekleme, geliştirme ve gençlere iş istihdamı sağlama adına başlatılmış bu projeye ilgi de büyük oldu.
Ziraat Bankası, 16.02.2016 tarih ve 2016/8540 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında hibe almaya hak kazanan ve Bakanlığın verdiği hibe miktarının 3 (üç) katına kadar proje kredisi veya işletme kredisi vereceğini açıkladı.
Örneğin, 30 bin tl hibe alan bir çiftçiye 90 bin tl kredi kullandırılabilecek, 20 bin tl hibe alan çiftçi de 60 bin tl kredi kullanabilecek.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KREDİ ÖZELLİKLERİ

• Büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvan, arı yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı sebze ve muz yetiştiriciliği ve kültür mantarı üretimi kapsamındaki belirli konularda işletme ve yatırım kredisi verilecek.
• İşletme kapasitesi ile uyumlu olmak üzere yukarıda ismi geçen konularda ihtiyaç duyulan canlı hayvan alımları, makine alımları, üretim için alınacak yem, ilaç, gübre, işçilik vb. konularda kullanılmak üzere kredi kullandırılacak.

19-11/13/genc-ciftcijpgg.jpg

KREDİ KAPSAMINA GİRMEYEN HARCAMALAR

• Sera yapımına yönelik inşaat ile basınçlı sulama sistemleri için yapılacak su deposu dışında kalan inşaat yatırımlarında bu kredi kullanılamaz.
• Arazı alımlarında kullanılamaz.
• Besi çiftliği, süt çiftliği, kurulu sera vb. gibi işletmeleri satın alımlarda kullanılamaz.
• Traktör alımlarında da kullanılamaz.

Bu imkanlar dahilinde kredi kullanmak isteyen genç çiftçiler düşük faizle kredi kullanabilirler.

ŞARTLAR

• T.C. vatandaşı olmak,
• Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamak,
• Kredi kullanımına yasal bir engel, kara listede olmak ve kredi notu düşük olmak gibi durumların olmaması,
• 18 yaşını tamamlamış olmak,
• En az lise mezunu olmak,
• Erkek adayların askerliğini yapmış olması veya askerlikten muaf olması gerekir,
• Devlet destekli hibe almaya hak kazanmış olmak,

GENÇ ÇİFTÇİ KREDİSİ NASIL ALINIR?

Köye geri dönüş kapsamında kullanılan hibelere ek olarak kullandırılacak olan krediler için en yakın ziraat bankası şubelerine gidilerek başvurular yapılır. bu konu hakkında daha detaylı bilgi alınması konusunda da faydalı olacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN