Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi yapılandırma fırsatı nedir?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi yapılandırma fırsatı nedir?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi yapılandırma fırsatı sundu. Daha önce konut kredisi kullanmış müşterilerine 0,99 faiz oranı ile konut kredisi yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki konut kredisi yapılandırma şartları nelerdir? Kredi yapılandırma nasıl yapılır?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredilerine yapılandırma imkanı sağlayacak. Ağustos ayında yapılan 0,99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırma imkanından daha önce konut kredisi aldığı için yararlanamayan müşteriler, kredi yapılandırma isteyebilecek. Bu şekilde kredi bakiyesi 500 bin liranın altındaki müşteriler isterse kredilerini aylık yüzde 99,0 faiz oranı ile yenileyebilecek.

KREDİ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR? (2019)

Kredi yapılandırma işlemini gerçekleştirmeniz için önemli bir faiz indirimi yaşandı.

Örneğin, 1,25 faiz oranı ile kredi çeken bir müşteri için, faiz oranı şuan 0,99'a düştü. Bu durumda kredi yapılandırma işlemini gerçekleştirmek mantıklı bir hal alıyor. Çünkü bankalar kredi yapılandırma işlemlerinde yüzde 2 oranında bir ceza ücreti alıyor. Ufak bir faiz düşüşünde yapılandırmaya gitmek size ekstra masraflar çıkarabilir.

Örneğin;

Bir bankadan kredi faiz oranı yüzde 1,24 olan 120 ay vadeli ve 100 bin TL'lik bir konut kredisi aldığınızı düşünelim.

Kredinizin aylık taksiti 1,606.01 TL ve 12 ay ödediğinizi varsayalım kalan toplam ödemeniz 173.449,082 TL

Bankanızın sunduğu yapılandırma faiz oranı ise 120 ay vade için yüzde 0,99 olursa ve %2.00 kredi kapama cezası ödenmesi şartı olduğunu da varsayalım, masraflar hariç aylık ödeyeceğiniz tutar 1.360,61 TL olur. Kalan toplam borcunuz yapılandırma sonrası 163,273.20 TL'ye düşer. Böylece 8.269,97 TL kar etmiş olursunuz.

Bu hesaplamada bankanın masraf ücreti ya da varsa diğer giderler hesap edilmemiştir.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK'TAN ORTAK AÇIKLAMA 

Üç bankanın ortak açıklamasında, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayı itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı" denildi ve şu çağrı yapıldı:

"Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.

Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup;

- 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,

- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.

Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 01.10.2019 tarihinde başlayacaklardır."

KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Konut kredisi formülü matematiksel olarak şöyledir;

Taksit tutarı=Kredi tutarı x faiz x (1+faiz) üzeri taksit sayısı/ (1+faiz) üzeri taksit sayısı -1

Formülde kullanılacak olan 'Faiz' değeri faiz yüzdesi değil, faiz oranıdır. Örneğin aylık faiz %1 ise formülde 0,01, yüzde 0,79 ise 0,0079 olarak kullanılmalıdır. Ödemeler ayda bir değil de üç ayda bir yapılıyorsa kullanılacak oran, üç aylık basit faiz yani verilen aylık oranın 3 katı olmalıdır.

Ülkemizde kredinin cinsine bağlı olarak ödenen faizden vergi alınabilmektedir. Bu durumda hesabın doğru olabilmesi için vergilerin de faiz oranına eklenmesi gerekir. Örneğin ihtiyaç ve taşıt kredilerine ödenen faiz için %15 (KKDF) ve %5 (BSMV)'lik iki kalem vergi alınır. Bu durumda formülde kullanılması gereken faiz oranı (1,20 x Kredi Faiz Oranı) olmalıdır. Konut kredilerinde ise vergi alınmamaktadır. Döviz kredilerde vergi hesaplamaları kur değişikliklerine bağlıdır ve oldukça karmaşıktır. Ne kadar vergi ödeyeceğiniz sadece ödeme gününde tam olarak hesaplanabilir.

Eşit taksitli ödeme planları ihtiyacı her zaman karşılamayabilir. Örneğin 3 ayda bir ikramiye alıyor olabilirsiniz dolayısıyla 3 ayda bir daha fazla taksit ödeyebilirsiniz. Veya 1 yıl sonra elinize geçecek toplu parayı tek bir seferde kredi geri ödemesi için kullanabilirsiniz. Bu tür durumlar için kurumlar ara ödemeli kredi, artan ödemeli kredi, azalan ödemeli kredi, balon ödemeli kredi* gibi hesaplama seçenekleri sunmaktadır. Bununla beraber gerçek hayattaki ihtiyaç daha karmaşık ve daha esnek bir planlama ihtiyacı gerektirebilir. Sitemizde bu tür esnek planlamaları da rahatça yapabilmeniz için gerekli olan tüm araçlar sunulmaktadır. Sitemiz bu yönüyle diğer hesaplama sitelerinden ayrılmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN