Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı ne kadar? Üç bankadan konut kredisi yapılandırma fırsatı!

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı ne kadar? Üç bankadan konut kredisi yapılandırma fırsatı!

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranını düşürdü. 1 Ağustos 2019'dan itibaren geçerli olacak faiz indirimi ile 0,99 faiz oranı ile konut kredisi çekilebilecek. Ziraat Bankası'nın ardından Vakıfbank ve Halkbank da konut kredisi yapılandırma fırsatı sundu. İşte detaylar...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank daha önce konut kredisi kullanmış müşterilerine 0,99 faiz oranı ile konut kredisi yapılandırma fırsatı sundu. Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in de altına indirerek 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredi faizini yüzde 0.99 olarak belirledi.

KONUT KREDİSİ DÜŞÜK FAİZ ORANLARI 1 AĞUSTOS 2019'DAN İTİBAREN GEÇERLİ

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, kredi faiz oranları 01 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere indirildi.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları, 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99,

500 bin 1 - 1 milyon TL arası aylık 1,19,

1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

ZİRAAT BANKASI TÜKETİCİ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi faiz oranları ise, bankadan maaş alan müşteriler için azami 60 ay vadeyle aylık 1,49, diğer müşteriler için ise aylık 1,59 olarak belirlendi. 

VAKIFBANK VE HALKBANK DA FAİZ İNDİRİMİ YAPTI

Ziraat Bankası'ndan sonra Vakıfbank ve Halkbank da 180 ay vadeli konut kredilerinde faizi yüzde 0,99'a düşürdü.

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde bulunan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçin. Ardından kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacaktır.

Konut kredisi formülü matematiksel olarak şöyledir;

Taksit tutarı=Kredi tutarı x faiz x (1+faiz) üzeri taksit sayısı/ (1+faiz) üzeri taksit sayısı -1

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK'TAN ORTAK AÇIKLAMA 

Üç bankanın ortak açıklamasında, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayı itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı" denildi ve şu çağrı yapıldı:

"Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.

Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup;

- 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,

- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.

Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 01.10.2019 tarihinde başlayacaklardır."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN