Ekspertiz raporu olmadan araç satışı yapılamayacak

Ekspertiz raporu olmadan araç satışı yapılamayacak

Koronavirüs salgını sonrası hareketlenen ikinci el otomobil pazarında, yapılacak yeni bir düzenleme ile ekspertiz raporu olmayan araçların satışı gerçekleştirilemeyecek.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen covid-19 sonrasında toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen birçok kişi araç satışına ilgiyi artırdı. Özellikle ikinci el araç satışında yaşanan bu gelişme ekspertizlerin iş yükünü artırdı.

Bu süreçte araçların teknik detaylarını ve geçmişini yönelik hazırlanan ekspertiz raporunun araç satışında zorunlu hale geleceğini dile getiren E-Expertiz Genel Müdürü Eyüp Ateş, rapor olmaması durumunda aracın satışının gerçekleşmeyeceğini dile getirdi.

RAPOR YOKSA ARAÇ SATIŞI DA YOK

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle bir süredir sıfır araç satışları durdu. Alıcıların sıfırdan cevap alamaması ikinci el piyasasını hareketlendirdi. E-Expertiz Genel Müdürü Eyüp Ateş, “İkinci el araç alım-satımında ekspertiz raporunun önemi büyük. Rapor olmadan alınıp satılan araçlarda çıkan arızalar kullanıcıların başını ağrıtıyor. Koronavirüs salgını sonrasında patlama yaşanan ikinci elde gelecek düzenleme ile araç satışında ekspertiz raporu olmadan kesinlikle araç satılamayacak. Böylece ne alıcı ne de satıcı herhangi bir şekilde olumsuz durum ile karşılaşmayacak” dedi.

RAPOR SAYESİNDE DOĞRU DEĞERLEME YAPIN

İlginin büyük olduğu ikinci ele yönelik ekspertiz raporu doğrultusunda doğru değerleme de yapıldığına dikkat çeken Eyüp Ateş, fazladan ücret ödemeden araca sahip olunabileceğini söyledi. Ateş, “ Sıfır araçların pandemi dolayısıyla gelmemesi ikinci el araçların fiyatını bir anda yukarı çekti. Ancak her araç sanıldığı kadar çok değerli değil. Aynı sınıf ve yıla ait araçların dahi arasında ciddi fiyat farklılıkları oluşabiliyor. Bunun temel sebebi aracın yürüyeninin, motorunun veya diğer parçalarının sağlamlığı ile alakalı. Dolayısıyla ekspertiz raporu aynı zamanda doğru değerleme yapmak için önemli hale geldi. Rapor, alacağınız araca fazladan ücret ödemenizin de önüne geçiyor” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN