Elazığ ve Giresun'da karantina kararları: İki köy ve mahalleye giriş-çıkış yasaklandı

Elazığ ve Giresun'da karantina kararları: İki köy ve mahalleye giriş-çıkış yasaklandı

Elazığ ve Giresun'da yeni karantina kararları alındı. Elazığ'ın Baskil ilçesinde Gemici köyü, Sivrice ilçesinde Hazar Mahallesi ve Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Günügüzel köyü karantina altına alındı.

Elazığ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Baskil ilçesinin Gemici köyü ve Sivrice ilçesinin Hazar Mahallesi karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, Gemici köyü ve Hazar Mahallesi'nde koronavirüs vakası görülmesi üzerine Baskil ve Sivrice Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca söz konusu yerleşim yerlerinde karantina uygulanması kararı alındı.

Sivrice ilçe merkezine araç giriş çıkışları zaruri hizmetler dışında ikinci bir karara kadar kısıtlandı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım da vatandaşlara 'Evde kal' çağrısında bulundu.

GİRESUN'DAN DA KARANTİNA KARARI

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Günügüzel köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, Alucra ilçesi Günügüzel köyünde, Kovid-19 salgınının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci, 28'inci ve 72'nci maddeleri kapsamında 11 Nisan saat 20.00’den itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN