Elazığ'da ağır hasarlı bin 159 bina yıkıldı

Elazığ'da ağır hasarlı bin 159 bina yıkıldı

Elazığ'da 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından acil yıkım kararı verilen yapılardan 9 okul, 3 cami ve bir minarenin de bulunduğu bin 159 yapı yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı 9 okul, 3 cami ve bir minarenin de bulunduğu bin 159 cami yıkıldı.

Yıkımı gerçekleştirilen bin 159 yapıdan 937'sinin kent merkezi ile merkeze bağlı köylerde, 177'sinin Sivrice ilçesi ile bağlı köylerde, 45'inin ise Maden ve Palu ilçelerinde bulunduğu belirtildi.

Hasarlı binalara ilişkin itiraz süreci sonrasında verilecek karar ile güvenli olmadığı, risk taşıdığı tespit edilen binalar İl Özel İdaresi ve Belediye ekiplerince yıkılacak.

Bakanlık ayrıca Elazığ'da kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan ağır hasarlı binalar ve deprem performansı göstermeyen binalarda da yıkım çalışmalarını sürdürüyor. İlde bu kapsamda 330 binanın yıkımı yapılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN