Elden kaçırmak

Geçen haftanın flaş takımıydı Malatyaspor. Galatasaray’ın da birkaç yıldır belalısı. E, Galatasaray’ın sezona pek iyi başlamaması da eklendiğinde Sarı- Kırmızılılar için en zor deplasmanlardan biriydi Malatya. Maç sürprizle başladı. Belhanda’nın yanı sıra formsuz ve yorgun olan Feghouli de getirilmemişti Malatya’ya ama asıl sürpriz sahaya çıkan 11’deydi. Fatih Terim revizyona gitmiş, Falcao’yu kenara alıp formayı Andone’ye vermişti. Mariano da kulübeye çekilen isimlerdendi.

Maçın ilk 20 dakikasında bu değişikliklerin Galatasaray üzerinde etkisi olmamış gibiydi. Karşılaşmalara hep düşük tempoda başlayan Galatasaray yine aynı yavaşlıktaydı sahada. Bu bölümde göreceli olarak üstün olan ev sahibi ekip pozisyonlar da üretti ama Muslera’yı geçemedi. Ardından da maçın gidişatını değiştiren gol geldi. Babel’in sola aktardığı atakta Ömer adam eksiltip son çizgiden nefis bir orta kaptı, Seri şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Seri’nin kariyerinin ilk kafa golünü atması Ömer’in ortasının şıklığını da gösteriyordu. İlk yarının kalan süresi artık Galatasaray’ın kontrolündeydi. Marcao’nun arka direkte kaçırdığı pozisyon golle sonuçlansa, iki hızlı forveti olmadığı için yırtıcı özelliğini büyük ölçüde kaybeden Malatyaspor karşısında maç ilk yarıda kopardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı genel olarak Galatasaray’ın kontrolünde geçti. İlk yarıda istediği topları alamayan Andone bu kez skoru değiştirebilecek pozisyonları buldu ancak topu ağlarla buluşturacak vuruşları yapamadı. Andone dışında Lemina, Babel’le yakalanan fırsatlar da kaçtı. Ve sonrasında da futbolun yasası işledi: Atamayana atarlar...

Sonuç olarak Galatasaray, kağıt üzerinde en zorlu deplasmanlarından birinden beklediğinden de kolay bir galibiyet alabilirdi. Farklı da kazanabilirdi ama şans meleği bu maçta yanında değildi...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.