Elektrikli araçlar ikinci kez geliyor

Elektrikli araçlar ikinci kez geliyor

Adalarda faytonların kaldırılmasının ardından elektrikli araç kullanımı için çalışma başlatan İETT, Büyükada'nın ardından ikinci kez Heybeliada için de '60 Adet 4 Kişilik Elektrikli Araç Alımı' ihalesi açtığını duyurdu.

Atların eziyet gördüğü gerekçesiyle uzun yıllardır tepki alan faytonlar, en son hayvanların Ruam hastalığına yakalanmasıyla İstanbul Valiliği tarafından yasaklanarak kaldırılmıştı. Adalar’daki ulaşım taleplerinin karşılanması amacıyla çalışma başlatan İstanbul Şehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) elektrikli araçların kullanılmasına karar vermişti. İETT, faytonların kaldırılmasından sonra Büyükada'nın ardından ikinci kez araç alım ihalesi açtı. Heybeliada için 60 tane 4 kişilik elektrikli araç alınması için açılan ihale, 7 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

İETT, “60 Adet 4 Kişilik Elektrikli Araç Alımı” için ikinci kez ihale açtı. Heybeliada koşullarına göre ve Heybeliada’da yapılacak test sürüşlerine göre belirlenecek olan araçlar, şoförle birlikte 4 kişilik olacak. Renk ve iç donanım özellikleri idare tarafından belirlenecek olan elektrikli araçların alım ihalesi 7 Mayıs’ta yapılacak ve araçlar partiler halinde Büyükada’da idareye teslim edilecek.

 

ooo.jpg
 
ALINACAK ARAÇLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ 
İhale şartnamesine göre, araçların iç ve dış yüzey rengi, döşemeler ve zemin kaplama renkleri ve deseni, araçta bulunacak yazılar, yolcu koltuk deseni ve koltuk yerleşim planı, ABS, trim, desen ve renkleri imalattan önce idare onayına sunulacak.

  • Araçlar tam yükte yüzde 20’lik eğimde durma kalkma kabiliyetine sahip olacak. Araçta sürücü hariç, en az 3 yolcu koltuğu olacak. Koltukların tamamı ön tarafa bakacak.
  • Aracın arkasında kapalı tip minimum 200 litre hacminde bagaj bulunacak.
  • Araçların menzili Heybeli Ada’da şartnamede belirtilen güzergahta tam şarjda, tam yükte ve elektriksel almaçların hepsi çalışırken araç tesliminde minimum 100 km olacak. Test sürüşü, Heybeliada’da 7 kilometrelik güzergahta yapılacak.
  • Araçların uzunluğu en fazla 4 metre, genişliği aynalar hariç en az 1.2 metre, en fazla 1.4 metre, aracın yüksekliği en fazla 2.2 metre olacak.
  • Yüklenici şoför personele idarenin belirleyici program dahilinde araç tesliminden sonra eğitim verecek.
  • Yüklenici, en az 5 şoför personele idarenin belirleyici program dahilinde araç tesliminden önce ve araç tesliminden sonra garanti süresince idarece belirlenen dönemlerde eğitmen şoför eğitimi verecek.

 
TESLİMAT TAKVİMİ 

Şartnamede yer alan bilgilere göre elektrikli araçlar İETT’ye partiler halinde teslim edilecek. İşe başlama tarihinden itibaren ilk parti 20 adet araç 30 Haziran 2021 tarihine kadar, ikinci parti 20 adet araç 15 Temmuz 2021 tarihine kadar, üçüncü parti 20 adet araç 30 Temmuz 2021 tarihine kadar teslim edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN