Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Nasıl Yapılır? Elmalı Turta Tarifi

Hemen hemen her evde bulunan malzemelerden yapılabilen elmalı turta, lezzetine doyamayacağınız tatlardan biridir. Daha çok farklı bir şekle sahip olması ile...

Hemen hemen her evde bulunan malzemelerden yapılabilen elmalı turta, lezzetine doyamayacağınız tatlardan biridir. Daha çok farklı bir şekle sahip olması ile popüler olan bu tatlı, birçok kişinin severek tükettiği bir lezzettir. Çayın yanında farklı bir lezzet arayanların tercih edebileceği bir tatlı olan elmalı turta, evde yapabileceğiniz sağlıklı tatlılardan biridir. Özel günlerinizde misafirlerinize ikram edebilir ve onlara bu güzel lezzeti tattırabilirsiniz. Elmalı turta adıyla sanki zor bir tarife sahipmiş gibi gözükse de aslında her evde bulunabilecek malzemelerden yapılmaktadır. Tarifte yazan aşamaları birebir uyguladığınız zaman sizde muhteşem bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

Tarifi

Lezzetli ve tam kıvamında bir turta yapmak için malzemeleri tam kıvamında kullanmanız gerekir. Turta hamurunu hazırladığınız zaman yaklaşık 40 dakika içerisinde tatlınız pişmiş olacaktır.

Hazırlanışı

Elmalı turta malzemelerini 15 dakika içerisinde hazırlayıp tarifi yapmaya başlayabilirsiniz. Turta için gerekli olan malzemelerin eksiksiz olmasına dikkat edin. Ayrıca malzemeleri tarifte yazıldığı gibi kullanmanız, lezzet oranını yakalayabilmeniz açısından önemlidir.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 250 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • Un
  • 1 paket kabartma tozu

İçi İçin;

  • 4 adet kırmızı elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • İstediğiniz kadar çekilmiş ceviz

Üzeri İçin;

  • Yumurta Sarısı
  • Pudra şekeri

Yapılışı

Öncelikle 250 gramlık margarini eritin. Derin bir kabın içerisine yumurta, margarin, kabartma tozu, vanilya, şeker ve sütü koyarak kaşık ile tüm malzemeleri yavaşça karıştırın. Ardından hamurunuz kulak memesi kıvamında olana kadar un ekleyerek güzelce yoğurun. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamurunuzu dinlenmeye bırakın.

Hamurunuz dinlenirken sizde iç harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için öncelikle elmalarınızı güzelce yıkayın ve soyun. Elmaların hepsini soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenen elmaları herhangi bir tencereye koyarak üzerine şeker ilave edin. Orta ateşte elmalarınızı pişirin ve suyunu çekmelerini bekleyin.

Elmalarınız pişince ocaktan indirin ve üzerine tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın. Turtayı yapacağınız kabı sıvı yağ ile hafifçe yağlayın. Yoğurduğunuz hamurdan, turtanın üst şeritlerine kullanacağınız kadarını bir kenara ayırın. Geriye kalan hamurunuzu turta kabına tamamen yayın ve üzerine hazırlamış olduğunuz iç harcı dökün.

Ardından üst şeritlerini de yaparak üzerlerine yumurta sarısını sürünüz. Fırınınızı önceden 180 derece de ısıtın. Isıtılmış fırınınıza yapmış olduğunuz turtayı koyun. Elmalı turtanız pişince fırından çıkarın ve üzerine pudra şekerini ilave edin. Böylece lezzetli mi lezzetli bir elmalı turta yapmış olacaksınız. Turtanız artık servise hazır hale gelir.

Püf Noktaları

Elmalı turta yapmanın püf noktalarından biri, turtayı pişireceğiniz fırınınızın ısısıdır. Bazı fırınlarda 180 derece yeterli olurken bazı fırınlarda 200 derece turtanın pişmesi için yeterlidir. Bu nedenle fırınınızın yapısına göre ısıyı ayarlamanız son derece önemlidir. Turtanızın çiğ kalmamasına dikkat etmelisiniz.

Turtanızın fazla kabarmasını istemiyorsanız, fırına koymadan önce çatal yardımı ile üzerinde delikler açabilirsiniz. İç harcı hazırlarken içerisinde bir miktar tereyağı koyarsanız daha mükemmel bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Turta hamuru ne kadar uzun süre dinlenirse lezzeti o kadar fazla olur. Bu bakımdan turta hamurunu buzdolabınızda yaklaşık 1 saat dinlendirebilirsiniz. Eğer zamanınız var ise turta kabına yerleştirdiğinizde de bir süre dinlendirmeniz daha leziz bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.

Sunum Önerileri

Elmalı turtanın lezzetli bir hal alması için üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz. İç harcında yer alan elma, zaten muhteşem bir lezzet sunduğundan dolayı elmalı turtanın yanına başka bir sunum yapmanıza gerek yoktur.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN