Elon Musk karbon yakalama yarışmasının ayrıntılarını paylaştı

Elon Musk karbon yakalama yarışmasının ayrıntılarını paylaştı

Karbon giderme teknolojisine 100 milyon dolar bağış yapacağını açıklayan Teknoloji kralı Elon Musk, karbon yarışmasının ayrıntılarını paylaştı. Musk, 'Sadece bir gezegenimiz var' dedi.

Tesla CEO'su Elon Musk, en iyi karbon yakalama teknolojisine 100 milyon dolar bağış yapacağı yarışmasının ayrıntılarını açıkladı. Musk, "Şu anda yalnızca bir tane gezegenimiz var. Yüzde 1'lik felaket riskini bile niye alalım, bu çılgınlık" açıklamasında bulunarak, Ocak ayında ilan ettiği yarışmanın ayrıntılarını dün 'Dünya Günü'nde kamuoyuyla paylaştı.

 'TARİHTEKİ EN BÜYÜK TEŞVİK ÖDÜLÜ'

Organizatörlerin 'tarihteki en büyük teşvik ödülü' dedikleri yarışma ise, 2025 Dünya Günü'ne kadar dört yıl sürecek. Öte yandan bilim insanları, karbon giderme teknolojisinin 2050'ye kadar sıfır emisyon hedefi için çok önemli bir rol oynayacağı görüşünde.

Konuyla ilgili XPRIZE Vakfı'nın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Peter Diamandis ile YouTube yayınında konuşan Musk, "Hem maliyet hem de ölçeklenebilirliğin ele alınması gerekiyor. Yeterli karbona ulaşılabilecek mi ve bunu bir medeniyet olarak karşılayabilir miyiz? Bunlar önemli olan iki şey" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN