En çok korona vakasının görüldüğü İstanbul'da bugün! Semt pazarı tıklım tıklım doldu

En çok korona vakasının görüldüğü İstanbul'da bugün! Semt pazarı tıklım tıklım doldu

Koronavirüs vakalarının yüzde 60'ının bulunduğu İstanbul'da evden çıkılmaması yönünde çağrılar yapılırken, İstanbul Avcılar'da kurulan semt pazarındaki kalabalık dikkat çekti. Market ve pazar yerlerinde maske takmanın zorunlu hale getirilmesinin ilk gününde çoğu kişinin maskesiz dolaştığı, sosyal mesafe kurallarının da çiğnendiği görüldü. Bazı tezgahlarda ise müşteriler sebzeleri elleyerek seçti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede alınan önlemler kapsamında en son, marketlere ve pazarlara maskesiz girişlerin yasaklandığı açıkladı. Ancak yasağın ilk gününde Avcılar'da kurallara uyulmadı.

Talatpaşa Caddesi'nde kurulan pazar alanındaki kalabalık dikkat çekti. Pazara gelenlerin birçoğu maske takmazken, sosyal mesafe kurallarının da hiçe sayıldığı görüldü.

SEBZE VE MEYVELERİ ELLEYEREK SEÇTİLER

Polis ekipleri maske takmayan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Öte yandan bazı tezgahlarda müşterilerin sebze ve meyveleri elleyerek seçtikleri görüldü.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 425 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 20 bin 921'e yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN