En etkili ilaç Tokyo’da

En etkili ilaç Tokyo’da

Bilim insanları koronavirüs aşısının bir yılı bulabileceğini belirtilirken, hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlara yönelik çabalar sürüyor. ABD, Rusya ve Norveç’in ardından Japonya’da yeni ilacın başarılı sonuç verdiği açıklandı. Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Türk doktor Halil İbrahim Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu ekibin ürettiği ilacın klinik testlerine başlanacağını söyledi. Salgının çıkış noktası Vuhan’da yapılan incelemelerle elde edilen ilacın, virüsün insan hücresine girişini engellediği belirtildi.

Japonya’da aralarında Türk bilim insanı Dr. Halil İbrahim Çiftçi’nin de bulunduğu bilim insanları koronavirüsün ilacının bulunmasında önemli bir yol kat etti. Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü, ilacın testlerine Nisan ayında başlanacağını açıkladı. Prof. Junichiro Inoue liderliğindeki bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda Nafamostat Mesylat’ın koronavirüsün insan hücrelerine girmesi ve daha sonra çoğalmasını engelleyebileceği keşfedildi. Prof. Inoue’nin proje ekibinde uzun yıllar ilaç geliştirmek için çalışan Kumamoto Üniversitesi Eczacılık Fakülte’sinden Prof. Masami Otsuka ve Dr. Halil İbrahim Çiftçi de konu hakkında açıklamalarda bulundu:ö Araştırmalar, Nafamostat Mesylat’ın koronavirüse oldukça benzer bir diğer virüs olan SARS-CoV-2 enfeksiyonunu çok etkili şekilde önleme potansiyeline sahip olduğunu gösterdi. İlaçla ilgili diğer gelismeler ise şöyle:

-ABD basını, New York’ta doktorların, HIV ve meme kanseri tedavisinde kullanılan ilaçlardan oluşan bir karışımın koronovirüs hastalarını iyileştirdiğini keşfettiğini yazdı. Doktorlar, henüz bu ilacın hastaları nasıl iyileştirdiğine dair net bir bilgileri olmadığını, bu ilacın zatürre, ciğer iltihaplanması ve ölüme sebebiyet veren süreci durdurduğunu açıkladı.

-Norveç, Kovid-19’un tedavisine ilişkin ilk deneysel tedavinin başladığını duyurdu. Çalışma, sıtma ve ebola ilaçlarının dahil olduğu üç ilaç tedavisinin testlerini içerecek.Test edilecek ilk ilaç ise “Plaquenil” olacak.

ABD’de pozitif sonucu 5, negatif sonucuysa 13 dakika içerisinde gösteren koronavirüs testleri için Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) onayını aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN