Engelli kediler bakım evinde hayat buluyor

Engelli kediler bakım evinde hayat buluyor

Buca Belediyesi Engelli Kedi Evi'nde iki yılda 16 bin 563 kedinin hayatına dokunarak, veterinerleri ve uzman personeliyle kedileri tekrar hayata bağlıyor. Merkezde kedilerin yanı sıra diğer sokak hayvanlarına bakım sağlanıyor. Kedilerin bakım evindeki huzurlu görüntüleri görenlerin yüreğini ısıtıyor.

Buca Belediyesi, bakım merkezinde engelli kedileri tedavi ediyor. Son iki yılda 16 bin 563 kedinin yaşamına dokunan Engelli Kedi Evi’nde misafir edilen kediler burada uzman personelin şefkat ve ilgisiyle yeniden yaşama bağlanıyor.

1-002.jpg

Buca Belediyesi, Kuruçeşme Mahallesi’nde yer alan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Engelli Kedi Evi’nde sahipsiz, yaralı, hasta, engelli ya da bakıma muhtaç kedilere 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

12.jpg

Buca genelinde kazada ya da şiddete maruz kalarak yaralanan ve travma yaşayan kedilere müdahale edilerek merkezde bakılıyor. uzman veteriner hekimlerce acil müdahalesi yapılan kedilere gerektiğinde cerrahi işlemde yapılıyor.

2-003.jpg

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren merkezde, 8 bin 379 kediye tedavi amaçlı poliklinik hizmeti verilirken, zor durumda olmaları nedeniyle ekiplerce sokaklardan alınan 8 bin 184 kediye de bakım hizmeti verildi. Hayvan hakları için yürütülen 'Satın Alma Sahiplen' kampanyaları doğrultusunda ise bakımı ve tedavisi yapılan 103’ü engelli, toplam 719 kedi yeni evlerine kavuşturuldu.

4-002.jpg

Buca Belediyesi yalnızca kedilere değil diğer sokak hayvanlarına da Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde 2’si veteriner hekim, 12’si donanımlı personel olmak üzere toplam 29 kişilik ekibiyle bakım sağlıyor. uca sokaklarında ekipleriyle çalışma yürüten merkez, 1 adet tam donanımlı hayvan ambulansı, 2 adet hayvan nakil aracı ve 1 adet mama dağıtım aracıyla da hizmet veriyor. 

10.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN